Kuriozita ze zoo: Fenka vychovává tygříka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kuriozita ze zoo: Fenka vychovává tygříka

Tygřík se má v péči ošetřovatelů a Dorinky čile k světu. Už váží šest kilo.
Tygřík se má v péči ošetřovatelů a Dorinky čile k světu. Už váží šest kilo.

DVŮR KRÁLOVÉ – První vycházku má za sebou dvouměsíční tygřík ussurijský v zoo ve Dvoře Králové. Protože máma se o něj nestarala dobře, převzali péči o něj ošetřovatelé a nejlepší kamarádkou se mu stala fenka anglického buldoka Dorinka, která už odchovala nejen vlastní štěňata, ale také několik tygřích mláďat.


Když tygříka v úterý poprvé vyslali ošetřovatelé do venkovního výběhu, byl celý vyplašený a schovával se v koutě. „Jakmile uviděl Dorinku, začal ji zdravit typickým tygřím frkáním a od té doby se od ní nehnul,“ popsala seznámení zvláštní dvojice mluvčí zoo Jana Myslivečková. Bez Dorinky nechtěl malý ani jíst, a tak mu při hodování na mase s mlékem Dorinka asistuje. „Musí se moc ovládat. Také má chuť, ale ví, že mu to sníst nesmí, a tak se alespoň olizuje,“ říká Myslivečková. Když už nemůže fenka vydržet, alespoň olízne tygříkův čumáček upatlaný mlékem.


Autor: (vet)
Foto pro Aha! – Jana Myslivečková

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.