Ubili policisté bezdomovce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ubili policisté bezdomovce?

Mrtvý Vojtěch Janoch na fotografii z rodinného archivu.
Mrtvý Vojtěch Janoch na fotografii z rodinného archivu.

ZLÍN – Už téměř dva roky uplynuly od smrti Vojtěcha Janocha (†42) z Rackové u Zlína a viník stále není známý. Muž zemřel v noci na 2. října 2005 přímo v centru Zlína, pitva prokázala četná vnitřní zranění.


Zhroucená matka: Soudu nevěřím!

U zlínského soudu teď začalo hlavní líčení, v němž jsou obviněni dva strážníci zlínské městské policie Tomáš Sháněl a Roman Šiška z neposkytnutí pomoci, když bezdomovce objevili. Původně ovšem čelili tomu, že muže, který v inkriminovanou noc absolvoval túru po zlínských hospodách bez placení, ubili. „Soudu už absolutně nevěřím, policistům nadržuje,“ slzela před jednací síní matka mrtvého Květoslava Janochová (73). Od doby, kdy se skutek stal, je v péči psychiatrů, bere antidepresiva a špatně spí. Předseda senátu Pavel Houdek odročil případ na 20. listopadu, kdy bude pokračovat další důkazní řízení a výslech svědků. Obviněným teď hrozí maximálně dvouleté tresty. Pikantní na celé mediálně často propírané kauze je i fakt, že se záhadně ztratil záznam z kamery dohlížecího systému právě z okamžiků, kdy jeden ze strážníků vstoupil za bezdomovcem do keřů, kde hodlal přespat.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: (jč)
Foto pro Aha! – Michal Vlček

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.