Pokousal revizora, dostal čtyři měsíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pokousal revizora, dostal čtyři měsíce!

Tomáš Labda dostal od soudu trest na čtyři měsíce.
Tomáš Labda dostal od soudu trest na čtyři měsíce. (pro Aha!: Jaroslav KOMOUS)

OSTRAVA – Že je povolání revizora nebezpečné, asi každý tuší. Výjimkou není ani to, že revizora černý pasažér zmlátí. Ale že by kontrolora někdo pokousal, tak, že za to půjde za mříže, to snad.

Že je povolání revizora nebezpečné, asi každý tuší. Výjimkou není ani to, že revizora černý pasažér zmlátí. Ale že by kontrolora někdo pokousal, tak, že za to půjde za mříže, to snad tady ještě nebylo. Když se podíváte do tváře Tomáši Labdovi z Ostravy, asi jen málokdo by odhadoval, že má stisk jako pitbull. Loni 22. května jel načerno z oslavy. Byl sice podnapilý, ale přesto si chtěl koupit jízdenku. Řidič ale neměl drobné, aby mu vrátil. Měl ale smůlu. Už se zdálo, že dojede domů i bez jízdenky, když tu nastoupili revizoři. Aby jim neutekl, chytili Labdu do »kravaty«. „Kousnul jsem ho, protože jsem nemohl snést tu bolest, jak mne škrtil,“ hájil se u soudu Labda. Soudce to ale vidí jinak. S násilím podle něj začal Labda. „To zranění bylo velice bolestivé a vyžádalo si delší dobu léčení. Nebylo to nějaké dětské kousnutí, ale kousanec dospělého chlapa ve vzteku. Stopa na těle revizora zůstala opravdu pořádná,“ řekl Aha! soudce. Že černý pasažér dostal čtyři měsíce »natvrdo«, je podle něj proto, aby si už nikdo takhle na strážce pořádku v MHD netroufl. „Soud tímto trestem vysílá jednoznačný signál, že takovéto jednání je naprosto nepřípustné,“ dodává soudce. Labda totiž kromě jednoho pokousaného revizora stihl zpacifikovat i jeho kolegu. Tomu dal pěstí a rozbil mu brýle.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.