Matku dvou dětí zastřelil její tchán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Matku dvou dětí zastřelil její tchán!

ŠUMPERK – Záhadného střelce policie dopadla! Muže, který uprostřed šumperského sídliště zastřelil Hanu Š. (†43), matku dvou nezletilých dětí, policie chytla po čtyřech měsících vyšetřování.


K vraždě došlo 14. dubna ve Finské ulici v Šumperku. Muž čekal, až žena půjde v půl sedmé ráno sama venčit pejska. Pak k ní přistoupil, přiložil jí k hlavě pistoli a vystřelil. Svědkové dramatu z balkonu už jen zahlédli krvácející ženu na zemi a muže, který utíká pryč. Prchal i vyděšený pes. Oběti už nikdo nedokázal pomoci. „Pachatel jí k hlavě za koutkem pravého oka přiložil zbraň a vystřelil z ní. Střela pronikla do dutiny lební a pravým čelním a spánkovým lalokem do mozku. Žena na místě útoku zemřela,“ upřesnila včera mluvčí severomoravských policistů Dagmar Bednarčíková.

Krátce po střelbě přiběhla k mrtvé i její šokovaná matka, která se o neštěstí dozvěděla od sousedů. Okamžitě vznesla podezření, že vrahem byl dceřin tchán. Dcera se k ní totiž kvůli rodinným sporům nedlouho před útokem i s dětmi přestěhovala.

Detektivům při pátrání po vrahovi pomohly závěry soudních znalců. „Ve středu bylo zahájeno trestní stíhání proti J. Š. (71) z Postřelmova na Šumpersku pro trestný čin vraždy. Podezřelý muž byl zadržen na základě souhlasu státního zástupce,“ dodala Bednarčíková a potvrdila, že motivem útoku byly zřejmě rodinné neshody. Podle informací Aha! se ale skutečně jednalo o ženina tchána. Ten zatím odmítá vypovídat. Hrozí mu až 15 let vězení.


Autor: (vet)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.