Senzace! Pivní dieta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Senzace! Pivní dieta!

PRAHA – Nová zázračná dieta! A přesně pro nás, Čechy! Denně pijete pivo a při tom hubnete! Jediná dieta, při které vám bude opravdu do zpěvu.


A pozor! Evropská unie vydala zprávu, že pivo je zdravé!

Nová zázračná dieta! A přesně pro nás, Čechy! Denně pijete pivo a při tom hubnete! Jediná dieta, při které vám bude opravdu do zpěvu...
Lékařsky doporučená denní dávka dělá pro ženy dvě až tři malá piva, u mužů může jít o půllitry. Důležité je ale rozložení pití piva v průběhu dne – na »dietní« noční pařby zapomeňte! Týdně byste měli zhubnout kolem 2 kg!

Vědci potvrdili: Pivo je lék!

Orosený půllitr zlatavého moku denně dokáže prodloužit život! „Pivo prospívá lidskému zdraví. Samozřejmě je-li upíjeno umírněně,“ shodli se včera vědci ze všech zemí Evropské unie, kteří chystají zprávu o jeho účincích na lidský organismus.
„Pivo obsahuje přírodní silikon, který posiluje kosti a brání osteoporóze,“ uvádí britský profesor Jonathan Powell. Jeho rakouský kolega Manfred Wanzl v pivu objevil látky, které snižují riziko vzniku Alzheimerovy nemoci. Známou radu našich babiček, mastné zapít pivem, potvrdil francouzský výzkum. „Látky z ječmene a chmele podporují zažívání,“ uvedl Jean-Michel Lecerf z Pasteurova institutu. Chmel údajně dokáže nejen podporovat správné fungování zažívacího ústrojí, ale látky, které se z něj do piva dostanou, dokáží bojovat s rakovinou. „Právě chmel obsahuje účinnou látku proti vzniku rakovinných nádorů,“ tvrdí Norbert Frank z univerzity v německém Heidelbergu s tím, že popíjení piva oddaluje nebezpečí infarktu.
Jediným problémem je obsah alkoholu. „Může způsobovat problémy. Odborníci však uvádějí, že umírněné pití je rozumné,“ říká Michal Kačena ze Svazu českých pivovarů. „Mluví se hodně o vínu, ale pivo navíc obsahuje živiny, jež prospívají zdraví,“ uvedl Powell.

Příklad jídelníčku:

✔ Snídaně: Káva se 50 ml polotučného mléka, plátek křehkého chleba.
✔ Přesnídávka: Jablko, voda s citronem.
✔ Oběd: Čtvrtka grilovaného kuřete bez kůže, kyselá okurka, jedno pivo.
✔ Svačina: 1 racio chlebíček tence potřený Florou, rajče, jedno pivo.
✔ Večeře: Vařené brambory kořeněné bylinkami a zapečené s nízkotučným eidamem, malé pivo.
✔ Snack před spaním: salátová okurka a bílý jogurt.

Už zítra zveřejní deník Aha! velký přehled nejlepších diet světa!


Autor: (rep)
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.