Televizní noviny na Nově? S pruhy jako Vinnetou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Televizní noviny na Nově? S pruhy jako Vinnetou!

Lucie Borhyová a Rey Koranteng.
Lucie Borhyová a Rey Koranteng.

PRAHA – Televizní noviny na Nově se od září »scuknou«! Nova totiž chystá rozjezd vysílání nejsledovanějšího zpravodajství v Česku z nových studií ve vysokém rozlišení obrazu.


Lucie Borhyová a Rey Koranteng budou širokoúhlí…

Za nové studio Nova zaplatila 700 milionů!

Kromě toho, že obraz bude několikanásobně kvalitnější, se však také ale zúží. Zprávy budou širokoúhlé stejně jako třeba film Vinnetou. Na obrazovce přibudou nahoře a dole dva černé pruhy…

Do nové budovy vybavené vysílací technikou za 700 milionů se tým redaktorů a moderátorů bude stěhovat začátkem září, a hned nato se z ní začnou vysílat i odpolední a večerní Televizní noviny.

„Nový musí být i nábytek ve studiu, obraz bude natolik kvalitní, že bude vidět i jen trošku odštípnutý roh stolu, což je teď jedno,“ popisuje technik Novy, který má přesun do nové budovy na starosti.

Po přestěhování se TV Nova stane supermoderní televizí. Hned po britské BBC bude nejmodernější v Evropě, a pokud se započítá i arabská Al-Džazíra, stane se třetí technicky nejlépe vybavenou na světě!

Po Televizních novinách se v novém formátu začnou natáčet a vysílat i publicistické pořady Střepiny, Na vlastní oči a Snídaně s Novou. Diváci si tak budou muset buď na dva černé pruhy zvyknout, nebo si koupit širokoúhlou televizi, která dokáže zobrazit obraz ve formátu 16:9.


Autor: (frr)
Foto TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.