Mireček (1) spadl okem na šroub! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mireček (1) spadl okem na šroub!

Na tento šroub miminko upadlo.
Na tento šroub miminko upadlo.

JINDŘICHŮV HRADEC – Ošklivá nehoda se stala ve vesničce Staré Hobzí na Jindřichohradecku. Ani ne roční chlapeček zde spadl z kolotoče tak nešťastně, že při dopadu si poranil oko o vyčnívající šroub! Teď možná přijde o oko!


Mireček při točení na kolotoči s modely zvířátek upadl na podlahu, ze které vyčníval zajišťovací šroub. Dítě na něj narazilo okem. „Zraněného malého chlapce převezla záchranná služba do nemocnice. Policie případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Případu se také ujala Inspekce bezpečnosti práce,“ řekl Aha! mluvčí jindřichohradecké policie Jaroslav Beran.

Podle vyšetřování zatím není jasné, zda za pád dítěte a následné poranění může provozovatel atrakce, nebo rodiče, kteří chlapce špatně zajistili. „V současné době čekáme na výsledky znalecké zprávy, která by měla jednak určit způsobilost zařízení k provozu a také pomoci určit míru odpovědnosti provozovatele,“ dodal Beran.

„Takové malé miminko nemá na kolotoči vůbec co dělat,“ dodal suše majitel kolotoče, na kterém k nehodě došlo. Rodiče skutečně zřejmě neměli miminko na atrakci brát. Přesto, žádné nařízení nezakazuje takto malým dětem vstup na pouťové atrakce. „Je to vždy na rozhodnutí rodičů. Ti jsou snad dospělí a měli by vědět, co dělají,“ dodal kolotočář.

Malý chlapec byl okamžitě transportován do nemocnice v Motole. „Jedná se o těžké poranění oka,“ uvedla mluvčí nemocnice Eva Jurinová. Podle našich informací došlo k proražení oka a klučina o ně patrně přijde.


Autor: (nek, mp)
Foto pro Aha! – Martin Průša

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.