Grand prix Brno: Dopravní kolaps! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Grand prix Brno: Dopravní kolaps!

BRNO – Motoroví fanoušci zářili štěstím, Brňané ale jejich nadšení nesdíleli! Kvůli mistrovství světa motocyklů na Masarykově okruhu totiž kolem moravské metropole zkolabovala doprava.


Velká cena přilákala přes 200 tisíc diváků. Mnohakilometrové kolony se táhly po celý včerejšek ve směru od dálnice k Masarykovu okruhu. Zácpy se přestaly tvořit až kolem sedmé hodiny večer. Problémy ale nastaly na hraničních přechodech a v Praze. Přes hlavní město se totiž většina diváků vracela zpět do Německa. Kolony se tvořily už ráno, a to se diváci sjížděli postupně, po skončení však opouštěli areál a jeho okolí všichni najednou. Policie neměla šanci situaci zvládnout, i když všechno sledovala vrtulníkem a auta pokud možno odkláněla. V centru Brna i v plně obsazených kempech u okruhu byl v noci na včerejšek větší klid než v pátek a v sobotu. „Opět bylo samozřejmě »veselo«, ale bez nějakých závažnějších problémů,“ uvedl policie Aleš Mergental. V sobotu také zřejmě někdo z diváků zapálil na několika místech les nedaleko okruhu. Hasiči požár likvidovali asi na patnácti místech.


Autor: (ex, gol)
Foto pro Aha! – Tv Nova

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.