Malá geparďata už mají svá jména! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Malá geparďata už mají svá jména!

Gepardí mláďata z olomoucké zoo mají už za sebou křtiny.
Gepardí mláďata z olomoucké zoo mají už za sebou křtiny.

OLOMOUC – Velké křtiny zažila olomoucká zoo. Jména dostala čtveřice mláďat gepardů štíhlých, která se na Hané narodila počátkem června. Samičky se jmenují Lída, Míša a Pája, jejich bratříček je Adam.


Nejhodnější z mláďat je jasně malý Adam. „Narodil se hodně slabý, a každý den ho proto vážíme. Je zvyklý na lidskou náruč, proto se stal i nejhodnějším,“ vysvětlila mluvčí zoologické zahrady Hana Labská. Mámou gepardích mláďat je Abiba, která za samcem Aramisem cestovala až do rakouského Salcburku. Tam si hned padli do oka. „Vše se podařilo, v červnu jsme tak mohli přivítat čtveřici přírůstků,“ vzpomínala Hana Labská.

Kliknutím zvětšeteGepardi jsou nejrychlejšími suchozemskými savci, kteří dokáží běžet rychlostí až 130 kilometrů v hodině. Sprinterské předpoklady mají i olomoucká mláďata. „Jsou hodně živá. Už teď je jasné, že budou opravdu rychlá,“ ujistila Labská.


Autor: (gh)
Foto: ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.