Nejnovější finta zlodějů: Kradou s taškou od řezníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejnovější finta zlodějů: Kradou s taškou od řezníka!

Další trik: stačí překrýt bezpečnostní kód alobalem a alarm zloděje nezachytí.
Další trik: stačí překrýt bezpečnostní kód alobalem a alarm zloděje nezachytí.

ZLÍN – Mezi zloději se rozšířila naprosto nepolapitelná finta – alobalové přelepky. Zloději s nimi dokáží ošálit bezpečnostní rámy a kradou ve velkém! Policisté i prodejci v obchodech jsou bezradní.


„Je to jednoduché. Bezpečnostní kód přelepí kouskem alobalu, zboží pak hodí do tašky a v klidu odejdou, protože alarm kradenou věc nezachytí. Tímhle trikem se nám měsíčně ztratí zboží za několik tisíc korun, minulý týden nám tak ukradli troje rifle za jedenáct tisíc,“ potvrzuje Jitka Němcová, prodavačka obchodu Kenvelo ve Zlíně.

Podle policie ale zloději své triky vylepšují. „Často chodí s alobalovou taškou od řezníka, stačí jim jen vybrané zboží nepozorovaně naházet do tašky. Občas tak vybílí celé regály. Neustále na tohle nebezpečí obchodníky upozorňujeme, ale moc to nepomáhá,“ povzdechla si zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Kliknutím zvětšeteZloději se navíc vyznačují neuvěřitelným smyslem pro improvizaci. „Asi před měsícem tu byli dva chlápci, po prodejně chodili asi hodinu. Všimla jsem si, že mají v ruce alobalový papírek, aby překryli bezpečnostní kód. Tak jsem si na ně dávala velký pozor, čehož si po chvíli všimli. Jeden pak přišel za mnou a začal se mě vyptávat na kravaty, druhý mi zatím nepozorovaně ukradl mobil,“ bezradně rozhodila rukama prodavačka Vendula Čadičová.

„Ti lidé jsou na krádeže perfektně připraveni. I když je pak najdeme na obrázcích průmyslové kamery, příliš nám to nepomůže, jsou totiž většinou přestrojeni a hlavně už na druhé straně republiky,“ doplňuje policejní mluvčí Bartíková.


Autor: (rh)
Foto pro Aha! – Ivan Dostál

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.