Tragédie na kolejích Rychlík smetl ženu (†29) z nástupiště! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tragédie na kolejích Rychlík smetl ženu (†29) z nástupiště!

Zaměstnanci pohřebního ústavu sbírajíčásti těla.
Zaměstnanci pohřebního ústavu sbírajíčásti těla. (pro Aha! – Jan Dušek)

KOSTĚNICE – Rána, křik a nářek! Přesně to bylo včera ráno slyšet v Kostěnicích na Pardubicku. Přímo před zraky lidí tam rychlík srazil ženu (†29). Podle všeho nedodržela bezpečnostní nařízení a přecházela kolejiště, i když měla využít podchod.

„Její ostatky jsou na několika stovkách metrů. Není to hezký pohled,“ řekl deníku Aha! jeden ze zasahujících hasičů. Rychlík totiž tělo doslova roztrhal na několik desítek kousků. Někteří lidé, kteří stáli na nástupišti, neunesli hrůzný pohled na krvavé ostatky a museli vyhledat lékařskou pomoc.

Podle policistů se pravděpodobně nejednalo o sebevraždu, protože žena si krátce před tragédií koupila jízdenku do Pardubic. Když pak čekala na svůj vlak, chtěla přejít na vedlejší kolej, ale nevšimla se rychlíku, který se k ní blížil rychlostí 140 kilometrů za hodinu. Do práce, kam se chystala odjet stejně jako každé ráno, se tak už nedostala.

„Brzdná dráha rychlíku byla více než 800 metrů a strojvedoucí rozhodně nemohl srážce zabránit,“ řekl tiskový mluvčí drah Ondřej Kubala. Nyní bude pro policisty tvrdým oříškem identifikovat ostatky. Byla nařízena soudní pitva, která prokáže nebo vyloučí například přítomnost alkoholu v těle.

Vlaky v Kostěnicích jezdily po jedné koleji. Provoz na frekventované trati se podařilo obnovit až po několika hodinách, kdy hasiči sesbírali poslední kousky těla z pražců a místo srážky opláchli proudy vody.

10.8.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.