Projel mobil milenky! Teď dostal podmínku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Projel mobil milenky! Teď dostal podmínku!

 (: Archiv)

PRACHATICE – Petr Koldus (23) teď nebude mít na růžích ustláno. Kvůli tomu, že četl SMS zprávy své přítelkyně, mu soud uložil roční podmínku. Takový trest v Česku ještě nikdy nepadl.

„Muž byl vyšetřován ve zkráceném přípravném řízení. Během čtrnácti dnů dostal státní zástupce materiál, podle kterého je muž podezřelý ze spáchání krádeže a porušování domovní svobody,“ řekla Aha! prachatická inspektorka Radka Sovová.

Petr Koldus měl s dnes už bývalou přítelkyní Magdalénou (26) bouřlivý vztah. Několikrát se spolu rozešli a zase dali dohromady. Všechno nakonec vyvrcholilo tím, že muž vstoupil do Magdalenina bytu a z ruky jí vytrhl telefon. S ním pak utekl a přeposílal si z něj na svůj telefon její SMS zprávy.

„Nechci a nemusím k tomu nic říkat. Neviděl jsem protokol od policie, co vypověděla přítelkyně, ale rozhodně jsem se k ní nevloupal. Byla to moje přítelkyně. Nechápu to,“ uvedl Koldus.

Koldusovi hrozilo až šest měsíců odnětí svobody, soud mu nakonec uložil roční podmínku. Pokud ji poruší, půjde na čtyři měsíce sedět.

Žárlivci, pozor! Za co hrozí postih?

Email:
Vaši elektronickou poštu může číst pouze váš zaměstnavatel. Ale i tady platí omezení: musí se jednat o zprávy odesílané z vašeho pracovního účtu. Zaměstnavatel a ani nikdo jiný nesmí číst vaši soukromou poštu.

Dopis:
Stále platí listovní tajemství. Nikdo nesmí číst vaši poštu, natož otevírat vaše dopisy. Za porušení listovního tajemství už několikrát padly tresty.

Telefon:
Odposlech a čtení SMS zpráv je u nás nezákonné. Pokud vás někdo bude odposlouchávat a nebo bude číst vaše textové zprávy, dopouští se trestného činu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.