Václav Klaus: Nová vila za 8 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Klaus: Nová vila za 8 milionů!

Václav Klaus má důvod k radosti..
Václav Klaus má důvod k radosti.. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Prezident Václav Klaus (66) si s manželkou Livií (63) tajně pořídili nový dům v pražské čtvrti Ďáblice! Za jednopatrovou vilu, kterou si v březnu koupili, zaplatil prezident 8 milionů korun!

Prezidentský pár, který už vlastní dva luxusní byty (vedle sebe) v PrazeLibni v Kubišově ulici plus chalupu u Tábora, tak rozšířil počet svých nemovitostí. Jednopatrový řadový dům stojí ve vilové čtvrti poblíž ďáblického sídliště. „Pan prezident koupil dům za 8 milionů korun. Je spořivý člověk, byla to tedy čistá investice vydělaných peněz, ukládat peníze do banky se v dnešní době příliš nevyplatí,“ potvrdil koupi domu prezidentův mluvčí Petr Hájek.

Vila v Ďáblicích o rozloze 200 m2 má malou předzahrádku a za domem větší zahradu. Nyní si ji Klausovi nechávají zrekonstruovat k obrazu svému. Vilka se už pyšní novou fasádou, okna jsou vyměněná za nová plastová a uvnitř se stále usilovně pracuje. Rekonstrukce tak spolkne nejméně další 2 miliony. Paní Livia na práci dělníků pravidelně dohlíží. „Paní Klausová je tady každý druhý den,“ potvrdili deníku Aha! sousedé z ulice.

Není jasné, co přesně s domem Klausovi zamýšlejí. Teď bydlí na Hradě v Lumbeho vile, k dispozici mají i zámek v Lánech. Možná se do něj nastěhují po skončení Klausova prezidentského mandátu. To ale může být až v roce 2013 – pokud opět vyhraje v únoru 2008 prezidentské volby.

Jasné je ale jedno – z Klause je teď boháč, který si podobných domů může koupit několik. Za dobu svého působení v politice totiž vydělal přibližně 58 milionů a dalších přibližně 12 milionů má v nemovitostech. A to před vstupem do politiky v roce 1989 jezdil trabantem a bydlel v obyčejném paneláku v Praze na Proseku. Dnes jezdí v luxusním Audi, bydlí na Pražském hradě a je z něj multimilionář…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.