Svlečený Saudek fotil 218 naháčů! »Mávejte rukama a létejte,« křičel na ně a sám dělal stojky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Svlečený Saudek fotil 218 naháčů! »Mávejte rukama a létejte,« křičel na ně a sám dělal stojky

Nahý Jan Saudek dával před focením naháčům pokyny, co mají dělat.
Nahý Jan Saudek dával před focením naháčům pokyny, co mají dělat. (Aha! – Martin Pekárek, ČTK)

KŘELOV – „Všichni do naha!“ zavelel včera slavný fotograf Jan Saudek (71), který se před tím sám svlékl. A šlo se na skupinový akt! Celkem 218 naháčů (134 mužů a 84 žen) se sešlo na Olomoucku, aby se postavili před objektiv světově uznávaného fotografa a nechali se vyfotit tak, jak je pánbůh stvořil. Nejstaršímu z odvážlivců bylo 74 let..

„Všichni do naha!“ zavelel včera slavný fotograf Jan Saudek (71), který se před tím sám svlékl. A šlo se na skupinový akt! Celkem 218 naháčů (134 mužů a 84 žen) se sešlo na Olomoucku, aby se postavili před objektiv světově uznávaného fotografa a nechali se vyfotit tak, jak je pánbůh stvořil. Nejstaršímu z odvážlivců bylo 74 let..

Saudek přijímal zájemce až do sobotního poledne. Přijeli i dobrovolníci ze Slovenska a dokonce jeden ze Slovinska. V neděli před polednem pak dorazil Jan Saudek s přítelkyní Pavlínou a synem Matějem před fortovou pevností v Křelově-Břuchotíně a okamžitě šel příkladem všem ostatním. Svlékl se do naha a pustil se do focení naháčů. Na pokyny fotografa naháči poslušně vzpažovali a vyskakovali do výše. „Chtěl jsem, aby byli ve vzduchu, aby to vypadalo, že létají,“ vysvětloval.
Vše trvalo jen několik minut, až konečně ze Saudkových úst zaznělo: „Je to tam! Děkujeme!“

Na oslavu pak Saudek udělal i několik stojek a přemetů a několika ženám se podepsal na odhalená ňadra. A potom už uháněl za přítelkyní Pavlínou, která vše s malým Matějem pozorovala jen z dálky. Samozřejmě oblečení...

Vznikl tak nový český rekord ve fotografii skupinového aktu. Světový rekord drží Američan Spencer Tunick, který letos v květnu dostal před objektiv v Mexiko City na 18 000 naháčů.

Saudkova fotka bude vystavena od 19. září v olomouckém restaurantu Podkova. Pak zamíří do aukce a až se prodá, výtěžek půjde na konto nadace Malý Noe, která se zabývá péčí o opuštěné děti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.