Šokující příběh rodiny z Tachovska: Znásilnil mě táta i brácha... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šokující příběh rodiny z Tachovska: Znásilnil mě táta i brácha...

Věra se svým tříletým synem Lukášem, kterého má se svým přítelem. Věřin bývalý partner je ve vězení za neplacení alimentů.
Věra se svým tříletým synem Lukášem, kterého má se svým přítelem. Věřin bývalý partner je ve vězení za neplacení alimentů.  (: Jaroslav Benda)

Neuvěřitelné! Začátkem týdne proběhla tiskem šokující informace o rodině Gasparicsových z Kundratic na Tachovsku, ve které prý otec pohlavně zneužíval dceru Věru. Tu později, v průběhu let, znásilňoval společně s jejím mladším bratrem Josefem téměř každý den.

Otec a syn prý znásilňovali dceru a matka souložila se synem!

Bratra podle tvrzeni dcery zaučovala v sexu pro změnu matka, a to od jeho pěti let. Vše prasklo až po mnoha letech, kdy dnes už dospělá dcera Věra Bártová (28) podala trestní oznámení za znásilnění a soulože mezi příbuznými na svého bratra Josefa Gasparicse (23). Toho soud následně umístil do vazby. Je celý tenhle šokující příběh pravdivý, nebo se Věra své rodině za něco mstí? Pokusili jsme se zjistit pravdu přímo na místě!

Věra Bártová: Znásilňovali mě od šesti let

Minulý týden ve čtvrtek přijela pro Josefa Gasparicse policie. Zatčen byl u kamaráda v Kundraticích a byl obviněn z opakovaného znásilnění a pohlavního zneužití své sestry Věry, která stála za podáním trestního oznámení. Josef přitom takto zatčený nebyl poprvé, Věra už na něho podala trestní oznámení dříve a Josef tak ve vazbě oslavil i své 23. narozeniny. Nyní, vzhledem k tomu, že byl za tento čin na sestře už jednou podmínečně odsouzen, hrozí mu až deset let vězení. „Za všechno může máma. Když byl můj přítel v nemocnici, byla jsem s dcerou Janou (8) u ní na návštěvě a tam mě bratr opět zneužil. Stalo se to v okamžiku, kdy matka poslala Janu ven a sama se pak dívala, jak mi to bratr dělá,“ komentuje údajný poslední případ »rodinného« znásilnění Věra, matka Jany a Lukáše (3). Sexuálního násilí si prý ve svém životě užila doma víc než dost a ne jen od bratra! Podle informací, které začátkem týdne Věra podala novinářům, žila rodina Casparicsových v kundratickém domku doslova jako zvířata. Každý tu prý souložil s každým a nejvíce to odnášela právě Věra. Ta na svých slovech trvá i nadále. Poprvé ji podle jejího tvrzení znásilnil otec, když jí bylo šest let. „Vždy, když jsem přišla ze školy domů, musela jsem tátu orálně uspokojit a souložit s ním. Později mě začal znásilňovat i bratr a každý den jsem musela souložit s ním i s tátou,“ říká bez známek emocí Věra. Bratra prý pro změnu zasvěcovala do tajů sexu vlastní matka už když mu bylo pět. Vše pokračovalo i v průběhu dalších let. „Souložila s ním a on ji orálně uspokojoval,“ dodává Věra. Na otázku, proč si nechávala podobná zvěrstva tolik let líbit, říká, že se bála. Vysvobození prý přišlo až když odešla z domu a už jako Bártová porodila dceru Janu. Manželovi prý vše řekla, ale tomu to údajně bylo jedno. Věra v současné době již se svým mužem nežije, Janin otec je ve vězení. Dnes tříletého Lukáše má s přítelem.

Věřina matka: Jsou to všechno nesmysly a lži

Věřina matka Anna Gasparicsová (56) je ze zmíněného novinového článku v šoku a během našeho rozhovoru si každou chvíli otírá oči plné slz. „Ani jsem to nečetla a nechci to vidět. Vím jen, že něco takového vyšlo. Je to všechno nesmysl. Manžel už je čtyři roky mrtvý, nemůže se bránit. Ale můžu vám říct, že na sex nikdy moc nebyl. Pracoval na statku a domů se vracel utahaný až večer. Občas si zašel na pivo, ale většinou usnul už u televize,“ říká Věřina matka, která se domnívá, že dcera byla ke svým prohlášením a synově obvinění donucena přítelem. Proč? „Možná má zálusk na dům, který mám po manželově smrti napůl se synem,“ říká. Ke svým nařčením jen rezignovaně mávne rukou a mluví o nesmyslech a lžích. Co se týče syna Josefa, nikdy prý nebyl problémový. Byl spíš tichý a celý ten případ ho pořádně sebral. „Nic takového Josef neudělal!“ nakonec dodává rezolutně.

Představitelka městského úřadu: Nikdo tomu tady nevěří!

Podporu nachází Anna i u sousedů v obci. „Ve vesnici jsem nenašla člověka, který by něčemu takovému uvěřil. Na rozdíl od Věry, která byla problémová, byl Josef bezkonfliktní kluk a 1. srpna měl nastoupit k nám na městský úřad do práce,“ říká místostarostka Městského úřadu v Přimdě (kam Kundratice spadají) Marie Šperková. Ta bydlí v obci již přes třicet let. „Nikomu domů nevidíte, ale co se týče Věřina zneužívání, připadá mi to nemožné. V domku bydleli po celá léta i prarodiče, kteří snad z Kundratic ani nevyšli, a dědeček zemřel teprve nedávno. Byli to slušní lidé, kteří na vnoučcích doslova lpěli. Už z toho důvodu nemohla být Věra s otcem téměř nikdy sama doma. A ten se navíc, jako řidič náklaďáku, vracel ze statku domů až kolem osmé večer. Takže v době jejího příchodu ze školy doma nemohl být,“ vzpomíná místostarostka. Její dvě dcery se prý chystají svědčit v Josefův prospěch a lidé ve vesnici prý uvažují o případné podpisové akci na jeho podporu.

Přítelkyně uvězněného Josefa: S Pepou chceme dítě!

Josefova přítelkyně Miluše (26) se podobně jako jeho matka jen stěží brání slzám. „S Pepou se známe přes rok a od 12. června spolu bydlíme tady ve Vysočanech. Absolutně za ním stojím (pláč) a je mi líto maminky (Josefovy matky pozn. redakce), která je teď v kundratickém domě na všechno sama. Tatínek je mrtvý a už se těm řečem nemůže bránit,“ říká Miluše a trvá chvíli, než přemůže pláč. Podle jejích slov Pepa nikdy na holky nebyl, ani na diskotékách s nikým neflirtoval. Zajímalo ho spíš pivo. Jednání Věry nechápe, za vším vidí vliv jejího přítele, který ji vydírá skrz děti. „Od prvního soudu, co Pepu obvinila ze znásilnění, se s ní její bratr nebavil, ani se nezdravili. Poté, co na čas utekla od přítele, který ji zmlátil, a žila asi 14 dní u matky, se jí také vyhýbal. Tenkrát jsem jí dala k dispozici svůj byt v Třískolupech a s Pepou jsme se přestěhovali k mým rodičům do nedalekých Vysočan. Matka jí platila nájem, protože byla ráda, že od přítele odešla. Věra nám podepsala čestné prohlášení, že její obvinění a řeči o znásilnění bratrem se nezakládají na pravdě, které jsme později předali policii. O to větší bylo naše překvapení, jaké kroky Věra později podnikla,“ vzpomíná Miluše. Teď má v bytě, který Věra užívá, ještě své osobní věci, ale bojí se pro ně zajít. S napětím čeká, jak se vyšetřování Josefa vyvine, a stejně jako jeho maminka cítí podporu okolí a své rodiny. „S Pepou jsme chtěli dítě, ale o to jsem přišla v sedmém měsíci. Snad to vyjde příště,“ říká mladá žena, která věří, že to s jejím přítelem dobře dopadne.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.