Tragická hra: Dívenku (†7) zabila branka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragická hra: Dívenku (†7) zabila branka

Tahle branka zabila malou holčičku.
Tahle branka zabila malou holčičku. (pro Aha! – Policie ČR)

PŘEROV – Dětské dovádění skončilo opět tragickou smrtí. Obětí je tentokrát sedmileté děvčátko. Neštěstí se stalo ve středu kolem půl druhé odpoledne v Dřevohosticích na Přerovsku. O život holčička marně bojovala několik hodin.

Dětské dovádění skončilo opět tragickou smrtí. Obětí je tentokrát sedmileté děvčátko. Neštěstí se stalo ve středu kolem půl druhé odpoledne v Dřevohosticích na Přerovsku. O život holčička marně bojovala několik hodin.

Děti se vozily na vstupní železné brance vedoucí na dvůr domu. Vtom se nečekaně zlomil betonový sloupek, ve kterém byla branka upevněna na pantech, a neštěstí bylo hotové. „Na brance byla v tom okamžiku tři děcka. Když branka povolila, dvě děti stačily uskočit. Třetí dívku branka s ulomeným sloupkem přitiskla k druhému,“ popsala neštěstí přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Trosky branky dívenku zaklínily. Na pomoc jí ihned přiběhli lidé ze sousedství. Tyčí betonový sloupek nadzdvihli a zraněnou vyprostili ještě před příjezdem hasičů, které lidé zavolali na pomoc. „Hasiči zahájili oživování zraněné a pokračovali v něm až do příletu vrtulníku záchranné služby,“ dodala mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasiči pak dívku předali do péče lékařů, kteří ji ještě živou, ale v kritickém stavu transportovali do nemocnice. Lékaři ji hned operovali. O život děvčátka bojovali několik hodin. To ale v noci na následky vážných zranění bohužel zemřelo. „Utrpěla poranění břišní dutiny a roztržení jater,“ upřesnila Zajícová.
Na přežití velké šance holčička neměla. Zranění, která utrpěla, ohrožují podle lékařů člověka přímo na životě. „Poranění břicha a zejména jater je vždy spojeno s rozsáhlým krvácením do břišní dutiny. Masivní ztráta krve pak způsobí šok a následně často i smrt,“ řekl Aha! lékař záchranné služby.

Případ vyšetřují policisté. Podle jejich mluvčí zjišťují i to, zda na neštěstí nenese vinu někdo cizí. Příčinu by měla objasnit i znalecká zkoumání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.