Zásahové auto havarovalo! Náraz nepřežil policista (†57)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zásahové auto havarovalo! Náraz nepřežil policista (†57)!

Ve zdemolovaném autě zemřel policista.
Ve zdemolovaném autě zemřel policista. (pro Aha! – HZS Plzeňského kraje)

TACHOV – Tragicky skončil včera brzy ráno návrat pro policistu (†57), který jel s kolegy ze služby. Mezi obcemi Sytno a Sulislav na Tachovsku policejní vůz havaroval a muž na místě spolujezdce nepřežil náraz do betonového můstku. Jeho tři kolegové byli zraněni.

Tragicky skončil včera brzy ráno návrat pro policistu (†57), který jel s kolegy ze služby. Mezi obcemi Sytno a Sulislav na Tachovsku policejní vůz havaroval a muž na místě spolujezdce nepřežil náraz do betonového můstku. Jeho tři kolegové byli zraněni.

Čtyři policisté z krajské policejní správy se okolo páté ráno vraceli z noční služby. Policejní vůz Fabia combi po projíždění pravotočivé zatáčky skončil v příkopu a přední částí narazil do betonového můstku. „S největší pravděpodobností jeli nepřiměřeně rychle a dostali smyk. Auto bylo vpředu i trochu ohořelé,“ uvedl z místa nehody muž, jenž si nepřál zveřejnit jméno.

Projíždějící řidič autobusu podle něj pomocí přenosného hasicího přístroje uhasil požár v motorové části. „Hasiči pak zajistili místo nehody, ochladili vozidlo a ihned se pustili do vyprošťování jednoho z policistů, který zůstal uvnitř zaklíněn,“ řekl Aha! mluvčí plzeňských hasičů František Vaško.

Lékař záchranné služby však nakonec konstatoval u tohoto policisty (†57) smrt. Muži nepomohlo ani to, že byl připoután. Tři zraněné policisty, z toho jednoho těžce (35), odvezly sanitky záchranné služby do plzeňské fakultní nemocnice. „Těžce zraněný muž je ve vážném stavu, který si vyžádá dlouhodobé léčení. Dva jeho kolegové mají zranění lehčí, ale zůstali hospitalizováni v nemocnici,“ řekla mluvčí nemocnice Renata Jenšíková.

Inspekce ministra vnitra zahájila trestní řízení proti řidiči (47), který vyvázl s lehčím poraněním. Podezírá jej z ublížení na zdraví z nedbalosti, alkohol u něj nebyl prokázán. „Podrobnější informace v tuto chvíli nelze uvolnit,“ řekla krajská policejní mluvčí Jana Václavová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.