Penzi dostala, ale s urážkami: Na staré prý nemá pošťák čas čekat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Penzi dostala, ale s urážkami: Na staré prý nemá pošťák čas čekat

Alena Grušková je invalidní a v 86 letech je pro ni reklamace na poště složitým úkonem.
Alena Grušková je invalidní a v 86 letech je pro ni reklamace na poště složitým úkonem. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Má berle, těžce se pohybuje, a když má vyjít z bytu, je to doslova martyrium. Aleně Gruškové (86) teď dvakrát za sebou pošťák nedoručil důchod. Jednou si pro něj musela na poštu, podruhé ho sice přinesl, neodpustil si však neurvalou poznámku.

V den doručení peněz sedává invalidní penzistka u otevřených dveří a čeká na doručovatele. „Abych ho neprošvihla, čtu si u dveří od dopoledne noviny,“ popisuje. Dvakrát se důchodu nedočkala. Prý nereagovala na zvonění... „Pošťák tvrdí, že tu byl i v termínu doručení 10. června, ale nahoru za mnou k bytu se neobtěžoval. To i přiznal, když mi dodatečně peníze po urgencích donesl,“ zlobí se seniorka. Měl údajně navíc nemístný komentář. „Říkal, že když je někdo starý a dlouho mu to trvá, nemá čas na něj čekat. I tak jsem mu dala dvacetikorunu, aby na mě byl příště milejší,“ uvedla Grušková.  A perličkou v další den byla ve schránce seniorky složenka na 8800 korun patřící jinému adresátovi. „Hodily by se, ale nejsou moje. Někdo prostě něco dělá špatně,“ krčí rameny.



Česká pošta: Nešlo o urážku, ale omluvu
„Náš uvedený zaměstnanec je na pozici Doručovatel listovní pěší krátkou dobu a jak sdělil, jednalo se o první případ, kdy se mu nepodařilo vyplatit důchod. Na základě této zkušenosti byl přesto poučen o tom, aby se vždy důchod pokusil doručit u bytových dveří,“ uvedl mluvčí České pošty Ivo Vysoudil a dodal: „Je zvyklý se chovat ke všem slušně, což potvrzuje i jeho vystupování na pracovišti. Sdělil, že mohl říct, že »při doručování důchodu mohl počkat déle«, avšak toto by bylo myšleno jako omluva, v žádném případě ne hanlivě na staršího člověka.“

Na video s Alenou Gruškovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.