Děsivý červenec! 113 mrtvých na silnicích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Děsivý červenec! 113 mrtvých na silnicích!

V tomto vraku auta uhořely dvě dívky.
V tomto vraku auta uhořely dvě dívky. (: archiv)

PRAHA – Peklo na silnicích! Když vyjedete, jde vám o život! Tak nyní mluví dopravní experti. Za první prázdninový měsíc si totiž do-pravní nehody vyžádaly 113 lidských životů. Oproti loňsku tak počet úmrtí při haváriích stoupl o neuvěřitelných 55 procent!

Peklo na silnicích! Když vyjedete, jde vám o život! Tak nyní mluví dopravní experti. Za první prázdninový měsíc si totiž dopravní nehody vyžádaly 113 lidských životů. Oproti loňsku tak počet úmrtí při haváriích stoupl o neuvěřitelných 55 procent!

Červenec patří v bilanci dopravních nehod a jejich následků k vůbec nejhorším měsícům za posledních několik let, zahynulo 113 lidí.
„Je to předběžná statistika. Nemusí to být konečné číslo, může se ještě zvýšit,“ říká přitom Josef Tesařík, který má policejní statistiky na starosti. Podle něj totiž nejsou započítáni ti, kteří zraněním podlehnou do čtyřiadvaceti hodin v nemocnicích. Konečný počet mrtvých se tak může zastavit i na 120.

Zatímco loňský pokles počtu mrtvých na silnicích byl přičítán novému silničnímu zákonu platnému právě od prvního prázdninového měsíce, letos podle odborníků řidičům po zavedení bodového trestání přestupků otrnulo. Navíc je podle nich řešení přestupků velmi pomalé.

Podle expertů na dopravní bezpečnost má Česko šesté nejméně bezpečné silnice v Evropě. Kritériem při zpracování výzkumu byl počet lidí usmrcených při dopravních nehodách na sto tisíc obyvatel. „Policie si kritický stav na silnicích uvědomuje. Víme, že by na silnicích měli být více vidět dopravní policisté,“ říká mluvčí policejního prezidia Pavel Hanták.

Krvavý měsíc na českých silnicích

  • V červenci se na českých silnicích stalo 14 tisíc dopravních nehod.
  • Už první prázdninový víkend byl krutý. O život přišlo osm lidí.
  • Tragické dny na českých silnicích pokračovaly i o prodlouženém víkendu od 5. do 8. července. Policisté museli řešit 1240 nehod, při kterých zemřelo 12 lidí.
  • Nejhorší třetí červencový týden přinesl 3700 nehod. K dosavadní tragické bilanci tak přispěl 32 mrtvými.
  • V následujícím týdnu se stalo téměř 3370 havárií, z nichž 19 mělo smrtelné následky.

Tohle jsou nejhorší červencové nehody

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.