Bití, šikana, teror: A policie nic nedělá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bití, šikana, teror: A policie nic nedělá!

„Kdybych mohla, tak se vrátím domů, ale není kam. V Česku už nemám žádné zázemí.“
„Kdybych mohla, tak se vrátím domů, ale není kam. V Česku už nemám žádné zázemí.“ (Foto ara)

Před devíti lety se odstěhovala do Anglie, aby žila svůj sen. Ten se ale brzy proměnil v noční můru. Nyní se Češka Karolina Nasalis (27) bojí o svůj život a neví, na koho se obrátit. Nedělnímu Aha! exkluzivně popsala rasistické útoky i nezájem policie, u které nenašla zastání.

Karolina vyrůstala v dětském domově a do Wiganu se přestěhovala, aby začala nový život. Teď se ale bojí o bezpečnost rodiny. Problémy začaly před čtyřmi lety, když její dcera Elena (7) slavila narozeniny a s litevským manželem Tomasem čekala druhou dceru Rebeccu (4). „Děti byly v předním pokoji a najednou jsme slyšeli křik. Skupina asi 12 mužů mlátila do oken baseballovými pálkami. Můj otec vyšel ven a zbili ho do bezvědomí,“ líčí. Policie útočníky sice za rasově motivovaný čin zatkla, ale u soudu, kam nebyl nikdo pozván svědčit, vyvázli jen s pokutou a veřejně prospěšnými pracemi.

S litevským manželem Tomasem má dcery Elenu (7) a Rebeccu (4).


Panické záchvaty
Další hrůzný incident se stal Karolině loni při ranní cestě do práce. Tehdy ji napadli a zmlátili tři muži. Ač policie případ uzavřela jako loupežné přepadení, Karolina si myslí, že tento útok byl také xenofobně motivován.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.