Vítek Lukavec (19): Kopačky vyměnil za taneční dres. Je mistrem světa i Evropy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vítek Lukavec (19): Kopačky vyměnil za taneční dres. Je mistrem světa i Evropy!

Vítek Lukavec je v civilu nenápadný kluk...
Vítek Lukavec je v civilu nenápadný kluk... (Foto Aha! – Helena Lacinová, ara)

Kluk s vlasy staženými do copánku a v teplákových kraťasech. Vítek Lukavec (19) z Jirkova se neliší od svých vrstevníků. Je přitom několikanásobným držitelem titulu mistra světa a Evropy v diskotancích.

„Jsem šestinásobný mistr světa a pětinásobný mistr Evropy,“ vypočítal student gymnázia v Chomutově. Trénuje třikrát až čtyřikrát týdně. A to od sedmi let, kdy vyměnil kopačky za dres tanečníka. „Nejdříve jsem hrál fotbal. Pak jsem několikrát viděl tancovat děti ze souboru DC Beethoven a poprosil mamku, aby mě tam zavedla,“ zavzpomínal. Nějakou dobu chodil trénovat tanec i fotbal.

...v dresu tanečníka z něj srší energie.

„Pak už jsem jen tancoval,“ řekl mladík. Tituly ze soutěží začal sbírat kolem desátého roku. „Se školou problém kvůli tancování nemám, i když na jedničky se tedy neučím. Spíš průměr,“ přiznal. Tři roky se věnuje v mateřském klubu trenérství. Tím by se chtěl jednou i živit. „Plánuji studovat vysokou školu tělesné výchovy a sportu. Buď ze mě bude tělocvikář, nebo trenér,“ doufá.

Mistrovství v Chomutově

V Chomutově v SD Aréně probíhá až do neděle mistrovství Evropy v diskotancích. Přihlášeno je 1800 tanečníků z 18 států. Dnes bude obhajovat titul mistra Evropy i Vítek Lukavec.

Doma mezi poháry ze soutěží.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.