Soud s vrahem dívky (†14) z Doubice: Vymýšlí si a baví se tím | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soud s vrahem dívky (†14) z Doubice: Vymýšlí si a baví se tím

Obžalovaný Martin Ch. podle znalkyně Štěpánky Tůmové fabuluje a baví se.
Obžalovaný Martin Ch. podle znalkyně Štěpánky Tůmové fabuluje a baví se. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Není duševně nemocný a netrpí ani sexuální deviací. Martin Ch. (36), obžalovaný z vraždy dívky (†14) a pokusu o vraždu její kamarádky (16) v Doubici, je podle znalců pouze nevyzrálý, nezdrženlivý, emočně nestabilní a málo empatický.

Psycholožka Štěpánka Tůmová uvedla, že si Martin Ch. libuje ve fabulacích, proto také soudu předkládá různé verze toho, co se v domě osudné noci odehrálo. Podle ní jsou z pohledu motivu pravděpodobné dvě verze. „Mohlo se jednat o hrátky předem domluvené se starší z dívek, do nichž mohli chtít zapojit i druhou dívku, která na to ale nepřistoupila. Vše se mu pak vymklo, nevěděl, co má dělat, tomu by nasvědčoval jeho pohyb po domě, zbrklý a zmatkářský. Nakonec to skončilo zkratkovitým jednáním,“ uvedla.


Řekla, že možná se i domluvili na tom, že obžalovaný starší z dívek ublíží a ona z toho bude profitovat. „Je to trochu hloupá varianta, nicméně ji nevylučuji. Nevím ale, jak tam zapadá druhá dívka, ta jim plány mohla narušit,“ uvedla a dodala: „On ví, jak to bylo. Tím, jak se tady každého vyptává, nás zkouší a baví se tím.“

Obě škrtil
Lékařka Andrea Vlčková u soudu řekla, že mladší z dívek zemřela na následky škrcení. Útok byl veden zezadu, nemohla se bránit, protože měla spoutané ruce, útok trval delší dobu, škrtidlo měla velmi pevně kolem krku. Škrcena byla i její starší kamarádka, podle znalkyně přežila jen náhodou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.