Vražda školačky (†14) v Doubici: Martin Ch. si hrál na otce druhé dívky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vražda školačky (†14) v Doubici: Martin Ch. si hrál na otce druhé dívky!

Rekonstrukce vraždy a pokusu o vraždu.
Rekonstrukce vraždy a pokusu o vraždu. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Maminka zavražděné dívky (†14) promluvila! Statečně popsala, proč svoji dceru s Martinem Ch. před osudnou nocí pustila. Když ale mluvila o tom, jak jí její holčička chybí, neubránila se už slzám.

Na jejím místě by nechtěl být nikdo. Maminka zavražděné dívky vypovídala u soudu v případě vraždy své milované dcery. Soudkyně ji dovolila vypovídat vsedě. Ještě předtím vykázala obžalovaného Martina Ch. co nejdál od ní tak, aby se na něj zdrcená žena nemusela dívat.


Hrál si na otce
„Byla společenská, veselá, měla ráda život, zvířata. Ven moc nechodila, netoulala se,“ popsala. Dodala, že mimo domov do té doby spala jen jednou. Když přišla s tím, že chce přespat u starší kamarádky v Doubici, chtěla proto nejdříve poznat rodiče dívky. „Trvala jsem na tom, proto k nám všichni tři společně přijeli. Martin Ch. vystoupil z auta a řekl, že přivezl děvčata. Předpokládala jsem, že je to táta té starší dívky, choval se tak, mluvil tak,“ popsala maminka.

Viděla ji naposledy
V tu chvíli se už schylovalo k tragédii. „Netušila jsem, že je to někdo jiný. Ptala jsem se ho, co dělá. Říkal, že má nakladatelství, že překládá z angličtiny,“ popsala. Dodala, že pak všichni tři společně odjeli. To svou dceru viděla naposledy. Ještě si ten den ale volaly, večer jí od ní přišla SMS, že už jsou v Doubici. „Byli jsme domluveni, že ji hned ráno, až se vyspí, přiveze. Ráno se ale neozývala a neopověděla na SMS, což bylo neobvyklé. Zkoušela jsem jí volat, byla ale nedostupná, nedovolala jsem se ani té druhé dívce,“ dodala máma.

Omluvu nepřijala
Hlas se ženě zlomil ve chvíli, kdy ji státní zástupce požádal, aby řekla, jak ji tragédie poznamenala. „Je to hrozný, to se nedá ani říct, jak mě to zasáhlo. Přijít o dceru, tak strašně mladou, šikovnou, krásnou kvůli... Nemůžu to říct,“ plakala. Omluvu od Martina Ch. nepřijala.



Pokusila se o sebevraždu
U soudu včera vypovídala i maminka druhé, přeživší oběti (16), která byla partnerkou obžalovaného. „Říkala jsem jí, že je starší, že to není normální vztah, ale ona se dokázala ze všeho vyhádat. Velké pozitivum bylo, že jí pomáhal se školou, motivoval jí k učení,“ řekla. Dodala, že dcera má dodnes psychické problémy, pokusila se dokonce o sebevraždu.

Přežila jen náhodou
Tragédie se stala loni v září v domě v Doubici. Podle obžaloby tam Martin Ch., který si potrpěl na sadomasochistické hrátky, obě dívky svazoval a škrtil prádelní šňůrou, provazem a koženým páskem několik hodin. Předtím je ochromil elektrickým paralyzérem. Mladší z dívek mučení nepřežila, její tělo našli policisté ve sklepě. Starší dívka byla vážně zraněna, přežila jen náhodou.

Obžalovaný se včera mámě zavražděné omlouval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.