Komunisté: Vládu s Pochem nepodpoříme. Hamáček: To slyším prvně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Komunisté: Vládu s Pochem nepodpoříme. Hamáček: To slyším prvně

Miroslav Poche (ČSSD)
Miroslav Poche (ČSSD)  (Foto Blesk - Robert Klejch)

Nová vláda v ohrožení! Komunisté odmítají tolerovat kabinet, v němž by byl Miroslav Poche (40, ČSSD). Toho navrhla ČSSD na post ministra zahraničí. Případná koalice ANO a »oranžových« ale musí na podporu KSČM spoléhat, pokud chce získat důvěru Sněmovny.

Předseda sociální demokracie Jan Hamáček (39) prý slyší takto kategorickou podmínku od komunistů poprvé. „Na žádném jednání nezaznělo, že by KSČM nepodpořila vládu za předpokladu, že bude pan Poche ministrem zahraničí,“ řekl na televizi Prima. Nevyloučil také, že v krajním případě by spor o ministry mohl skončit i krachem plánu na vládu s hnutím ANO premiéra Andreje Babiše (63, ANO). „KSČM by vládu s panem Pochem nepodpořila, takže ji nemá smysl navrhovat. Prezident by ji ostatně odmítl i jmenovat,“ uvedl premiér. I přes to včera hlavě státu Miloši Zemanovi (73) Pocheho coby kandidáta ČSSD představil.

Nikdy ho nejmenuje

Pro Zemana je Poche neakceptovatelný prý kvůli jeho postojům k migrační problematice. Důvodem by mohlo být i to, že podpořil v prezidentské volbě protikandidáta Jiřího Drahoše (69). „Tuhle nedůstojnou šarádu v režii ČSSD utneme velmi rychle. Pan prezident Miroslava Pocheho nikdy nejmenuje ministrem zahraničních věcí,“ napsal na sociální síti mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Přečtěte si
hejhej
18. 6. 2018 • 13:35

Chudák Hamáček, už zapomíná. To, že jsou komunisté proti pochem se proslýchá medii už minimálně 14 dní a on, ten ubožák z ČSSD o tom nevěděl ? Pak nečte noviny, neposlouchá TV a v politice nemá co dělat. Navíc, proč by měl "vytížený" eu poslanec být ministrem ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.