Tři kluci (16, 16, 17) plánovali vraždu vychovatele...trest soud tají | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tři kluci (16, 16, 17) plánovali vraždu vychovatele...trest soud tají

Výchovné zařízení Medvědí Kámen u Rybníka na Domažlicku.
Výchovné zařízení Medvědí Kámen u Rybníka na Domažlicku. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Vylákat pedagoga do koupelny, zabít ho a utéct. Takový měl být podle státního zástupce plán tří kluků (16, 16, 17) z pasťáku pro drogově závislé Medvědí Kámen na Domažlicku. Za pokus vraždy nad nimi soud v Plzni vynesl rozsudek. Jenže, nesmí prozradit, jaký...

„Jde o mladistvé pachatele. Rozsudek se může zveřejnit teprve tehdy, až bude pravomocný,“ řekl předseda senátu Jan Špeta.

Kluci chtěli nočního vychovatele Slávka P. zabít noži. „Plán byl takový, že vylákají vychovatele do koupelny, kde jeden z obžalovaných měl předstírat, že je mu nevolno a zvrací. Měli to vymyšlené tak, že ve chvíli, kdy se vychovatel k mladíkovi sehne, další ho bodne do krku nožem,“ uvedla pro novinky.cz mluvčí soudu Lucie Jíchová. Jeden z mladíků podle ní dokonce nacvičoval na matraci, jakým způsobem na vychovatele zaútočí. Vychovateli se naštěstí jejich snahy podařilo zmařit.

Dva z trojice měli policistům tvrdit, že vše byla jen legrace. Třetí se měl přiznat, že vraždu opravdu plánovali.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.