Partnerky se proti mně spikly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Partnerky se proti mně spikly!

Obžalovaný  u soudu.
Obžalovaný u soudu. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a PČR)

Michal F. (50) ze Srdova je známý jako ochránce zvířat, teď ale stojí před soudem za jejich týrání. Tvrdí, že jde o mstu bývalých partnerek, které se proti němu spolčily.

Podle obžaloby provozovatel zoocentra a preparátorské dílny trávil zvířata nebezpečným karbofuranem. Někteří svědci ale u soudu vypověděli, že je Michal F. milovník přírody a zvířatům by neublížil. Michal F. všechna obvinění popírá. Karbofuran, který u něj policisté našli, byl podle něj obsažen v látce, kterou legálně kupuje a používá k preparování.
Státní zástupkyně Michala F. viní, že jed, který je v Česku od roku 2008 zakázaný, dával do návnad. Zabít měl volavku, kuny a straky. Potvrdil to i svědek Jaroslav H., který včera vypovídal. „Viděl jsem, jak dával jed do vajec. Pak je zalepil voskem,“ uvedl. Podobně hovořila i Markéta Z., bývalá partnerka obžalovaného.

Michal F. provozuje zoocentrum, kde chová jeleny a další zvířata. PÁSKU


Jed i zbraně
Michal F. měl jed přechovávat. Karbofuran, který u něj policisté našli, by podle nich zabil 37 dospělých lidí. Čelí i obžalobě za týrání zvířat, zanedbání péče o zvíře a nedovolené ozbrojování, neboť se u něj při domovní prohlídce našla i nelegálně držená zbraň. Hrozí mu až 8 let vězení.

Policisté našli u Michala F. čtyři takovéto skleničky s karbofuranem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.