V Česku je nejvíce smrtelných nehod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V Česku je nejvíce smrtelných nehod!

Kolem stromu v obci Lhota u Liběšic na Lounsku řidič (52) doslova omotal svůj Opel Kadet. Šofér se těžce zranil.
Kolem stromu v obci Lhota u Liběšic na Lounsku řidič (52) doslova omotal svůj Opel Kadet. Šofér se těžce zranil.

PRAHA – Další mrtvý! Řidič (†25) motocyklu Suzuki zemřel při dopravní nehodě na silnici u obce Klášter na Jindřichohradecku. Při průjezdu levotočivou zatáčkou ve směru od Nové Bystřice na Slavonice vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do stromu.


Evropské prvenství

Podle statistik každých osm hodin zemře na českých silnicích jeden člověk! Čeští řidiči tak kralují Evropě v počtu smrtelných nehod!

Podle výzkumu mezinárodní databáze dopravních nehod je u nás nejvíce obětí dopravních nehod na milion ujetých kilometrů. Ze statistiky těchto »vozokilometrů« pak vyplývá, že u nás zemře na milion kilometrů více než 25 lidí! To je úplně nejvíce v Evropě! Přitom v sousedním Německu je to méně než osm lidí.

Kliknutím zvětšeteOd letošního ledna do včerejška zahynulo na silnicích 590 lidí, což je zhruba o 80 více než za stejné období loňského roku. Průměrně každý den u nás na silnici zemřou tři lidé. Nic nepomohl ani nově zavedený bodový systém, díky němu už sice přišlo o »papíry« 1659 řidičů, narůstající počet nehod to však nezastavilo. Ke zmírnění situace nepřispěje ani fakt, že každý desátý řidič z místa nehody ujede. Katastrofální je i stav českého vozového parku, dvě ze tří vozidel jsou starší než deset let.


Autor: (nek)
Foto pro Aha! – Michal Hrdlička

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.