Smrt dvou zlodějů železa: Chtěli ukrást sloup a spadla na ně hala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smrt dvou zlodějů železa: Chtěli ukrást sloup a spadla na ně hala!

Tento muž měl štěstí, železo mu rozdrtilo jen nohu.
Tento muž měl štěstí, železo mu rozdrtilo jen nohu. (Aha! – Petr Novotný, ČTK, HZS Kladno)

KLADNO – V sobotu ráno se Kladnem nesl rachot sypajícího se železa a bolestné volání o pomoc. Na šest nenechavců se zřítila část nevyužívané haly v areálu společnosti Poldi Kladno. Podle místních tam muži chodili krást železo.

Neštěstí si vyžádalo dva zmařené životy. Oběma mrtvým nebylo ještě ani třicet let. „Jsou to chudáci. Neměli jak živit rodiny, tak chodili sbírat železo, aby si vydělali,“ řekl o dvou mrtvých (23 a 26 let) jejich známý.

Muži podle všeho autogenem rozřezávali nosný pilíř haly, který chtěli odnést do sběru. Ta ale nevydržela a zasypala je. Z šestice mužů vyvázl jen jeden s lehčími zraněními a utekl z místa nehody. Později zavolal pomoc.

V nemocnici tak skončili tři lidé. Jednoho z nich s poraněním hrudníku, břicha a pánve transportoval vrtulník do vojenské nemocnice ve Střešovicích. „Lékaři muže operovali, leží na jednotce intenzivní péče. Je napojen na přístroje, je v ohrožení života,“ řekla mluvčí nemocnice Iva Ruskovská.

Dalšího muže (47) operovali kladenští lékaři. Museli mu amputovat nohu v bérci, kterou měl rozdrcenou. Poslední zraněný, chlapec (14), utrpěl otevřenou zlomeninu nohy. „V současné době se zdá, že jsou mimo bezprostřední ohrožení života,“ řekl lékař kladenské nemocnice.

Policie případ zřícené haly vyšetřuje jako podezření z obecného ohrožení. Nikdo zatím nebyl obviněn, neexistuje zatím ani podezřelý. „Vyšetřování je teprve na začátku,“ řekla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová

Zbořeniště je nyní ohraničeno páskou a střeží ho městská policie. Ta považuje za vyloučené, že by mezi sutinami haly a v jejím okolí mohl někdo další opět krást železo. Strážníci budou na místě do doby, než se město domluví s vlastníkem, jak bude objekt dál zabezpečen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.