Darren je v nemocnici jako doma: V těle má 6 ledvin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Darren je v nemocnici jako doma: V těle má 6 ledvin!

Darren je v nemocnici jako doma.
Darren je v nemocnici jako doma. (Foto Profimedia.cz, scom)

Brit Darren Ferguson (37) je od narození ve špitále jako doma. Trpí totiž vážným onemocněním, při němž mu selhávají ledviny. Kvůli tomu mu už lékaři několikrát orgány transplantovali, a on se tak stal unikátem – má v těle šest ledvin!

Ferguson musí několikrát týdně docházet do nemocnice. První transplantaci podstoupil v pěti letech, druhou v šestnácti, třetí následovala v 21 letech. Orgán se mu ale tehdy v těle neujal a lékaři mu po osmi hodinách museli ledvinu vyoperovat. Od té doby podstoupil ještě další dvě transplantace. Pozoruhodné na tom však je, že z těla mu lékaři vyndali pouze jednu ledvinu.

Darren je v nemocnici jako doma.

To znamená, že jich má Darren v současné době už šest! „Vyndání ledvin nebylo podle lékařů nikdy potřebné. Jedná se o dlouhou operaci, navíc je zákrok náročný na zotavení,“ říká Brit, jenž potřebuje transplantaci každých pět až deset let. A kromě toho ho při životě drží i pravidelná dialýza.

Při životě ho drží pravidelná dialýza.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.