Pečivo i káva prošly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pečivo i káva prošly

Fotografie
Fotografie (internal)

V pečivu ani kávě není nadlimitní množství jedovatého akrylamidu. 

Ukázaly to testy Potravinářské komory. Ani v jednom případě nebyla nepřekračena hodnota, kterou nařídil Brusel. Potravináři nově musí snížit teploty při pečení pražení, smažení nebo grilování, a to hlavně u potravin bohatých na škrob jako jsou brambůrky, hranolky, cereálie, kůrky pečiva, nebo pražená káva. Jinak totiž vzniká velké množství akrylamidu, který může poškodit mozek a způsobit rakovinu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.