Jiří Paroubek: »Zuzana zůstane s námi!« Z ČSSD prý nevystoupí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiří Paroubek: »Zuzana zůstane s námi!« Z ČSSD prý nevystoupí!

Jiří Paroubek si oddychl. Jeho manželka Zuzana zůstává členkou ČSSD.
Jiří Paroubek si oddychl. Jeho manželka Zuzana zůstává členkou ČSSD. (Aha! - Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Zuzana Paroubková po rozhovoru s manželem v ČSSD nekončí! Přitom se v pátek svěřila deníku Aha!, že kvůli práci v charitě odjede ze strany. Včera ale nečekaně vydala prohlášení, ve kterém uvádí, že po jednání s Jiřím Paroubkem své rozhodnutí změnila.

„Na základě jednání s manželem Jiřím jsem přehodnotila své rozhodnutí, a to tak, že nevystoupím ze sociální demokracie a zůstanu nadále členkou,“ napsala Paroubková ve svém prohlášení. Paní Zuzana přitom už dříve v rozhovoru pro Právo naznačila, že zvažuje svůj odchod z ČSSD. Poté co se dohodla s manželem na rozvodu, se rozhodla věnovat jen charitativní činnosti a svému muži už nebude pomáhat v politické kariéře. „Práce v charitě je nepolitická činnost, a proto chci odejít z ČSSD. Ve straně jsem byla spíš kvůli manželovi,“ řekla v pátek pro deník Aha!

Druhý den ale své rozhodnutí náhle změnila. Svoje předešlé rozhodnutí zdůvodňovala tím, že nechtěla svojí stranickou příslušností poškodit dětské domovy, kterým pomáhá. „Své dřívější rozhodnutí vystoupit z ČSSD jsem opírala o skutečnost, abych neuškodila svojí politickou příslušností vedoucím pracovníkům dětských domovů. Nechci, aby mé členství v sociální demokracii bylo spojováno s mou charitativní činností,“ vysvětlila Paroubková.

Jiří Paroubek zase na včerejší tiskové konferenci prohlásil, že manželka určitě zůstane voličkou sociální demokracie a své členství ve straně ještě zváží. „Moje žena je 32 let plnoletá a rozhoduje se sama. Je nepochybné, že dál zůstane voličkou ČSSD a své členství si ještě rozmyslí,“ řekl předtím, než Paroubková vydala své prohlá šení.

Kliknutím zvětšete

29.7.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.