Kalousek se přibelhal o holi, ale...Novičok mu zatrhli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kalousek se přibelhal o holi, ale...Novičok mu zatrhli!

Miroslav Kalousek chodí o holi. Může za to tenis. Bývalý ministr se patrně špatně rozcvičil.
Miroslav Kalousek chodí o holi. Může za to tenis. Bývalý ministr se patrně špatně rozcvičil. (Blesk:Michal Protivansky)

To naštve! Už od rána měl šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek (57) »nabito«, chtěl ve Sněmovně řešit výroky prezidenta kolem novičoku. To mu ale překazili komunisté.

Dohody se mají dodržovat. Jenže bod »novičok a Miloš Zeman«, který měla včera jako první projednávat Sněmovna, smetli komunisté ze stolu. Ruku k dílu přidali poslanci SPD i ANO. „Český Parlament není od toho, aby hodnotil přímo voleného prezidenta,“ řekl poslanec KSČM Leo Luzar (53).

A procpeme to!

Pravicoví poslanci v čele s »topkou« totiž v reakci na dřívější Zemanovo přiznání, že bojová látka se u nás v malém vyvíjela – což nahrálo Rusku, chtěli přijmout usnesení, že Česko je stále spojencem západu. Vyřazení bodu vytočilo Kalouska, kterého navíc prý trápí natažený sval a chodí teď o holi! Spolčení označil za porušení dohod a ujistil, že kvůli tomu svolá mimořádnou schůzi, na novičok tedy dojde. „Už vám nikdy nebudeme věřit, protože vám nedělá problém lhát,“ hřímal Kalousek. Přisadil si i šéf klubu lidovců Jan Bartošek (46): „Prodat prozápadní směřování země za hlasy komunistů je hanebnost!“

Žaloba »na vodě«

Problém sehnat dostatek senátorů, kteří by podpořili návrh ústavní žaloby na prezidenta za velezradu kvůli jeho výrokům o novičoku, mají Starostové. „Například předseda klubu KDU-ČSL zmínil, že jeho klub a členové – možná ne úplně všichni – by mohli případně zvážit podporu. Tam musí být 27 podpisů. Nás je 12, jich je šestnáct, dohromady 28. Ale asi nemůžeme počítat, že všichni budou jednotného názoru,“ připustil pro Aha! šéf senátního klubu STAN Jan Horník (64).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.