CEFC nezaplatila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

CEFC nezaplatila

Exministr obrany Jaroslav Tvrdík (49).
Exministr obrany Jaroslav Tvrdík (49). (Foto ara)

Skupina J&T nemá žádné informace o tom, že by jí čínská společnost CITIC Group včera uhradila dluh 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč) za společnost CEFC Europe. 

Představitelé společnosti, za kterou stojí čínský kapitál, se ale k informaci nevyjádřili a podle jejich dřívějších prohlášení považovali za datum úhrady dluhu včerejší den. J&T Private Investments (JTPI) již ve čtvrtek převzala výkon akcionářských práv v CEFC Group (Europe) Company a odvolala její představenstvo. Byl dosazen krizový management. Ve funkci tak skončil i místopředseda představenstva evropské CEFC Group Company a exministr obrany Jaroslav Tvrdík (49).

CEFC Group Europe v Česku vlastní fotbalový klub SK Slavia Praha, stadion Eden, strojírenský podnik Žďas, cestovní kancelář Canaria Travel. Má podíl v pivovaru Lobkowicz. Zajímavé jsou i nemovitosti v pražském centru – bývalá Živnobanka či administrativní komplex Florentinum.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.