Musel se zbláznit! Důchodce (70) zastřelil po hádce sousedy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Musel se zbláznit! Důchodce (70) zastřelil po hádce sousedy!

Před tímto domem Černý zastřelil oba sousedy.
Před tímto domem Černý zastřelil oba sousedy. (Aha! – Martin Přibyl)

OSTROV – Ze šoku se nemohou vzpamatovat obyvatelé Ostrova na Ústecku. Důchodce Eduard Černý (70) tam v noci na včerejšek zastřelil své dva sousedy. Vraždou vyvrcholily jejich dlouholeté sousedské spory.

Eduard Černý přijel do Ostrova na Ústecku na chalupu. Chtěl se tady na důchod usadit. Včera se mu ale život převrátil naruby, stejně jako pozůstalým po Rudolfovi R. (†58) a Anně T. (†55), které po hádce zastřelil.

Lidé v malé obci na severu Čech jsou z jednání svého souseda v šoku. „Večer jsem s ním a jeho manželkou seděl v hospodě. Známe se 24 let. Eda je bývalý zedník, tak vzpomínal na historky z učňáku. Byl v pohodě a veselej, nechápu, jak mu mohlo takhle přeskočit,“ řekl Aha! kamarád Černého Zdeněk Krejča.

„Dal si asi tři piva a dobře se bavil, pak zřejmě odešli pít jinam,“ doplnila hospodská Dagmar. Co se dělo potom, si tak místní jen domýšlejí.

Podle policejní verze se muž po návratu z hospody těsně před půlnocí pohádal se svými sousedy, ženou a mužem, před jejich chatou. Černý se svojí manželkou v rozverné náladě zabírali cestu mezi chatami. A bránili sousedům, aby po ní projeli autem. Ti troubili. Marně. Proto zastavili, vystoupili a došlo k potyčce. Po ní se všichni rozešli do svých domků. Rozlícený Černý si ale šel jen pro svůj perkusní revolver, kterým pak oba před chatou několika ranami zastřelil. „Po činu sám zavolal na policii, jeho motivem byly dlouhotrvající sousedské spory,“ řekla Aha! mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Tomu, že důchodce vraždil kvůli hádce, nikdo v Ostrově nevěří. „Byl kliďas a nekonfliktní. Navíc nemohl v noci například nikoho rušit, jejich domy jsou přes cestu,“ uvažuje Krejča.

Včera strávili vyšetřovatelé na místě skoro celý den. Oba domy obepínala páska, do jejich blízkosti kriminalisté nikoho nepouštěli. „Muž je nyní v policejní cele a bude obviněn z vraždy. Hrozí mu trest odnětí svobody v trvání 12 až 15 let,“ doplnila Hrubešová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.