Bílá klokaní rodinka v zoo Tábor má další přírůstek: Vločka má růžového brášku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bílá klokaní rodinka v zoo Tábor má další přírůstek: Vločka má růžového brášku

Růžové mládě se skrývá v bezpečí mámina vaku.
Růžové mládě se skrývá v bezpečí mámina vaku. (Foto Zoo Tábor, Jihočeská televize)

Bílý klokan Skippy z táborské zoo se činí. S partnerkou Miškou zplodil potomka. Růžové mládě zatím pozoruje svět z mámina vaku. Než vyskočí, zbarví se do bíla, stejně jako jeho sestřička Vločka.

﷯„Mláděti je pár týdnů. Tráví čas ve vaku u své matky, postupně se ale rozhlíží po světě. Zatím je celý růžový, přibližně v pěti až šesti měsících už bude mít srst bílou jako celá jeho rodina,“ řekl Aha! mluvčí táborské zoo Filip Sušanka.

Zatím není jasné, zda jde o kluka nebo holku. „Klokaní mláďata měří po příchodu na svět jen tři centimetry. Rodí se holá, slepá a bez zadních končetin. Drápky se zachytí matčiny srsti a pomocí hmatu se dostane až do vaku. Zde se přisaje k bradavce, začne sát mléko a růst,“ popsal Sušanka s tím, že vak opouští až po půl roce a dalších půl roku se ještě vrací na kojení.

Skippy, Miška, Vločka a…?

Skippy žije v zoo Tábor už šest let. Před koncem roku 2016 mu ošetřovatelé přivezli partnerku z Německa, ve které hned našel zalíbení. Důkazem toho bylo loňské narození prvního potomka. Malé samičce návštěvníci zoo vybrali jméno Vločka. „Vyhlašujeme soutěž o pojmenování našeho druhého klokaního mláděte. Své tipy mohou návštěvníci posílat na facebookový profil zoo,“ dodal Sušanka.

Víte, že…

…albínům chybí enzym tyrozináza, který je nezbytný při tvorbě melaninu – tmavého pigmentu? To se projevuje na zbarvení, mají bílou srst a červené oči.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.