Babiš jako Zeman: Vládní cesty do krajů za 657 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Babiš jako Zeman: Vládní cesty do krajů za 657 tisíc!

Kolik to stálo
Kolik to stálo (Foto ČTK)

Spanilé jízdy do krajů po vzoru prezidenta Miloše Zeman (73) pořádá i vláda v demisi. Zatím jich premiér Andrej Babiš (63, ANO) a spol. navštívili osm, když včera vycestoval na Ústecko. A účet je pěkně mastný. Na jídlo, dárky i ochranku padlo už 657 tisíc korun. 

Největší položkou je jídlo, například ve Středočeském kraji se projedlo přes 80 tisíc korun. Nešetřilo se ani na Ostravsku nebo Zlínsku, kde rauty vyšly na 40 tisíc korun. Část výdajů platí kabinet, ale nemalou měrou se podílejí i kraje.

Zatímco většina návštěv krajů stála přes 100 tisíc, jeden je ale výjimkou. Účet za výjezd na Karlovarsko je totiž jen 14 230 korun, které navíc šly z krajské kasy. Podle mluvčí vlády Barbory Peterové totiž nelze všechny cesty házet do jednoho pytle. „Porovnávat pouze čísla za jednotlivé kraje by nebylo přesné, neboť každý region je specifický absolvovaným programem,“ řekla Aha!. A doplnila, že například autobus, kterým vláda jezdí, je bezplatně vypůjčený z ministerstva vnitra. Přesto, že je už řadu týdnů tým Babiše v demisi, kolečko po krajích Česka chce dokončit. A nevynechá ani Prahu, ve které třeba prezident Zeman na oficiální návštěvě nikdy nebyl.


Zeman jezdí dráž
Cesty do krajů podniká také prezident Zeman. Náklady na ně ale nesou pouze kraje, a to i přes protesty některých hejtmanů. Podle LN cestoval v průměru za 372 tisíc korun na jeden kraj. Účet za všechny cesty se pak zastavil na více než 19 milionech. Zemanovi výjezdy jsou ale delší a trvají obvykle 3 dny.

Na video s Andrejem Babišem se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.