Výhru nad Slováky trefil nečekaný hrdina Jaškin: Rus, který spasil Čechy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Výhru nad Slováky trefil nečekaný hrdina Jaškin: Rus, který spasil Čechy!

Čeští hokejisté oslavují trefu Dmitrije Jaškina (uprostřed) proti Slovákům
Čeští hokejisté oslavují trefu Dmitrije Jaškina (uprostřed) proti Slovákům (Reuters)

Byl to na úvod MS pořádný mišmaš národů. Česko skolilo Slovensko (3:2 pp.), přičemž výhru gólem zařídil šutér s ruským původem Dmitrij Jaškin (25).

Do české repre přivál tohohle šikulu nezájem Sborné. „Nejevili zájem, nikdo se mi neozval,“ prozradil. Na rodnou vlast svého otce ale nezanevřel ani poté, co navlékl dres s dvouocasými lvi a orlicemi. „Tady žiju, reprezentuju Česko, ale vždycky budu Rus. To nikdo nezmění,“ tvrdí.

Kariéru začal budovat ve Vsetíně, parádními výkony ve Slavii poté upoutal zájem z ciziny. Odmítnout v roce 2012 volání NHL, kam ho lákalo St. Louis, bylo pro supertalentovaného mladíka nemožné. Za šest let se stihl probít do role jasné opory svého týmu. Není divu, že na něj při letošním skládání týmu pro dánské MS trenér Česka Josef Jandač hodně sázel.

A důvěru mu tenhle tank, jak se Jaškinovi kvůli robustní postavě přezdívá, splatil náramně. Ve 3. minutě nastavení přehodil muž s č. 23 puk přes beton bezmocného Čiliaka a vítěznou trefou spasil celý národ. „Jsem nadšený, podařilo se mi dát vítězný gól na mistrovství světa. Je to jeden z nejhezčích momentů kariéry,“ jásal novopečený hrdina.

A jak by měla vypadat odměna pro nečekaného hrdinu? To už bude nejlepší nechat na Jaškinově největší fanynce, kterou má dozajista v krásné přítelkyni Nadie. Však tahle sexy blondýnka si už bude vědět rady...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.