Skandál v pečovatelském domě: Mrtvého důchodce (†69) našli až po šesti dnech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Skandál v pečovatelském domě: Mrtvého důchodce (†69) našli až po šesti dnech!

V tomto domě s pečovatelskou službou nalezli mrtvé tělo pana Tomana, ředitelka Jedličková tvrdí: Nikdo nepochybil.
V tomto domě s pečovatelskou službou nalezli mrtvé tělo pana Tomana, ředitelka Jedličková tvrdí: Nikdo nepochybil. (pro Aha! – Jan Krása)

KOCLÍŘOV – Téměř týden tlelo tělo důchodce Alexandra Tomana (†69), než napadlo pracovnici Domu s pečovatelskou službou v Koclířově u Svitav vstoupit do jeho bytu. Použila náhradní klíč až ve chvíli, kdy zápach rozkládajícího se těla zamořil celou chodbu. V pokoji pak našla mrtvolu v rozkladu.

Jak dlouho mrtvý důchodce ležel v pokoji mrtvý a na co vlastně zemřel, upřesní až pitva. I tak ale celá věc vyvolala v malé obci rozruch. Lidé se diví, že se může v domě s pečovatelskými službami tělo rozkládat i několik dní. „Viděli jsme ho naposledy minulé úterý. A v pondělí ho našla paní mrtvého. Byl sice samotář, ale stejně je divné, že občas alespoň někdo nezkontroloval, jestli je vše v pořádku,“ řekl Aha! jeden z Tomanových sousedů.

Případem se už zabývá i zdejší radnice. „Pan Toman neměl nadstandardní služby a asistenci zaplacenou, hradil jen svůj nájem. Na obecní radě budeme řešit pochybení pracovníků domu z morálního a lidského hlediska,“ řekl Aha! starosta Bohumil Kyselko.

Obec totiž vlastní jen objekt, služby ale provozuje občanské sdružení Náš domov. Jeho ředitelka Ivana Jedličková pochybení popírá. „Pan Toman naší pracovnici odmítal. Proč někomu vnucovat služby, když o ně nestojí,“ brání se. Celou věc bude muset ještě vysvětlovat na radnici, která sdružení finančně podporuje a spolupracuje na umisťování důchodců do domu. Ti by podle odborníků měli být pod dohledem alespoň jednou denně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.