Zvrácená matka z Havířova: Píchala synovi (7) inzulin!…aby brala sociální dávky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zvrácená matka z Havířova: Píchala synovi (7) inzulin!…aby brala sociální dávky

Krkavčí matka je už sedm měsíců ve vazbě.
Krkavčí matka je už sedm měsíců ve vazbě. ( Foto Aha! – Michal Protivanský, ara)

Zvrácenost! Eva (38) píchala svému prostřednímu synovi (7) inzulin, i když ho vůbec nepotřeboval! Chtěla totiž brát příspěvky za péči o nemocné dítě. Chlapci tím způsobila několik hypoglykemických šoků!

Matka tří dětí z Havířova se k nepochopitelnému činu přiznala. Loni na jaře opakovaně chodila se svým prostředním synem k pediatričce a popisovala jí jeho stavy. Chlapec se třásl, byl bledý, malátný, unavený a měl pořád hlad. Během čtvrt roku přibral asi šest kilo.


Jenže už nedodala, že mu je způsobovala sama! Píchala mu totiž inzulin perem, které vzala své matce, diabetičce. U chlapce vyvolával středně těžkou hypoglykémii. „Nechtěla jsem mu ublížit, prostě jsem blbá,“ řekla včera s pláčem. Že by jí šlo o dávky, odmítla, jiné logické vysvětlení ale podat neuměla.

Podobným perem chlapci inzulin píchala!


Usvědčila ji sestra

Chování ženy osvětlila až její sestra, která u hlavního líčení sice odmítla vypovídat, na policii ale vše popsala. „Jednou jsem synovce vedla k logopedce. Řekl mi, že s ní spolupracovat nebude, že mu to nařídila maminka, protože potřebují peníze a auto,“ řekla například.

Chce manipulovat
Podle znalců má žena sklony k manipulaci, psychickou nemocí ale netrpí. „Její motivací byla touha na sebe ukázat, být něčím zajímavá a také finanční zisk,“ uvedla psycholožka Jindřiška Záhorská. Matka má částečný invalidní důchod a nikdy neměla stálé místo. Měsíčně ale na dávkách pobírala téměř 20 tisíc korun!
„Její jednání bylo zcela zvrácené a zrůdné,“ zhodnotil celý případ soudce Tomáš Kubovec. Matce uložil osm let vězení a zaplacení odškodného, synovi 200 tisíc korun a zdravotní pojišťovně dalších 70 tisíc. Trest není pravomocný, obě strany si nechaly lhůtu na rozmyšlenou.  

Nemoci dětí fingovala
Hoch měl kromě hypoglykémie trpět ještě autismem, dětskou mozkovou obrnou, mentální retardací, epilepsií a astmatem. „Čtyři diagnózy se posléze ukázaly jako nepravdivé,“ shrnula státní zástupkyně Margita Kralická, skutečně se u něj prokázalo jen astma. Podobně to bylo i u jejího nejstaršího syna. U něj lékaři naměřili vysoký krevní tlak, pak se ale ukázalo, že čidla na sobě měla jeho matka!


Přišli na to v Motole
Na to, že malý hoch není nemocný, ale inzulin je mu podáván zevně, přišli loni v srpnu lékaři pražského Motola. Sem byl chlapec odeslán na specializovaná vyšetření. „Jen díky včasnému odhalení u něj nedošlo k trvalým následkům,“ uvedl soudní lékař Ivan Hladík.

Mohl dostat epilepsii
Hypoglykémie je stav, kdy tělo nemá dostatek cukru v krvi. Ten je nejrychlejším zdrojem energie. Má negativní vliv na mozek, v závažných případech může způsobit sekundární epilepsii nebo neurologické postižení.

Přečtěte si
ivoadler
26. 4. 2018 • 16:13

No co? Zřejmě ráda píchá.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.