Za týrání manželky čtyři roky basy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Za týrání manželky čtyři roky basy

Milana B. se u soudu hájil slovy, že ho žena má stále ráda.
Milana B. se u soudu hájil slovy, že ho žena má stále ráda. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Na čtyři roky do vězení poslal klatovský soud recidivistu Milana B. (64) z Nýrska na Klatovsku za to, že týral svoji manželku. Trest si má odpykat ve věznici s ostrahou.

„Zamykal ji doma, na nákup směla jen s jeho svolením. Mlátil ji a kopal do rozkroku,“ řekla státní zástupkyně Marcela Šímová. Násilí se stupňovalo, když Milan B. chtěl po ženě, aby se za něho vdala. „Hrozil jí, že když to neudělá, nechá ji znásilnit. Povalil ji na zem a vedle hlavy sekal sekerou,“ řekla Šímová. Žena si ho tak vzala a kvůli utrpení se pak chtěla zabít.


„Nic z toho není pravda. Má mě pořád ráda,“ hájil se Milan. B. Soud přiznal týrané manželce odškodné 130 tisíc Kč. „Byl už desetkrát soudně trestán za ublížení na zdraví, vydírání a výtržnictví. V páchání násilí pokračoval na své manželce, a to zhruba patnáct měsíců,“ uvedl soudce Jaromír Veselý.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.