První český prezident na sjezdu komunistů: Soudruzi a soudružky, nepromarněte příležitost | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

První český prezident na sjezdu komunistů: Soudruzi a soudružky, nepromarněte příležitost

Miloš Zeman na sjezdu KSČM v Nymburku (21. 4. 2018)
Miloš Zeman na sjezdu KSČM v Nymburku (21. 4. 2018) (ČTK)

Miloš Zeman (73) coby první prezident ČR vystoupil s projevem na sjezdu komunistické strany. A její zástupce vyzval, ať podpoří vládu ANO s ČSSD, kterou tvoří premiér v demisi Andrej Babiš (63).

Miloš Zeman (73) coby první prezident ČR vystoupil s projevem na sjezdu komunistů. A vyzval je, ať podpoří vládu ANO s ČSSD, tvořenou Babišem. „Vážené soudružky, vážení soudruzi, dovolte mi, abych vás pozdravil tímto starým sociálně demokratickým pozdravem,“ začal prezident vystoupení, v němž KSČM vmetl do tváře, že Vítězný únor, kdy komunisté roku 1948 převzali moc v ČSR, byl únorem prohraným. Připomenul i popravené včetně členů strany.


Pak ale apeloval: „Nyní se opět rýsuje s nepominutelnou účastí komunistické strany, ale i sociální demokracie, účast levice jako celku na řízení věcí veřejných a na tvorbě vlády. Prosím, nepromarněte tuto příležitost, neklaďte si ani přemrštěné podmínky, budete mít dost času, možná čtyři roky, je aplikovat v celém vládnutí v České republice,“ sdělil komunistům, jejichž předsedou dále zůstává Vojtěch Filip.

Zeman na sjezdu KSČM: Vyzval k pokání, připomněl Horákovou a další justiční vraždy. A děkoval za podporu.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.