Miminko vyhodili do kontejneru na sklo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Miminko vyhodili do kontejneru na sklo

Policisté prohledávali křoví, dívali se i pod zaparkovaná auta.
Policisté prohledávali křoví, dívali se i pod zaparkovaná auta. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a Karel Otcovský (foto 1))

Tělíčko čerstvě narozeného miminka objevil bezdomovec, který ve čtvrtek večer prohledával kontejner se sklem v teplických Řetenicích. Okamžitě zalarmoval lidi z okolních domů, novorozenému chlapečkovi už ale nebylo pomoci.

„Výsledky pitvy prokázaly, že na smrti novorozeněte se podílela cizí osoba,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Policisté byli na místě nálezu i včera. Kontejner, ve kterém tělíčko bylo, odvezli, ostatní obehnali páskou a prohledávali. V rojnicích také pročesávali okolí a hledali svědky. „Vyptávali se na těhotné ženy v okolí. Ptali se i na hubenou narkomanku, která se tady pohybuje. Říkal jsem jim, že když jsem ji viděl naposledy, bylo ještě chladno, přes oblečení nebylo poznat, jestli je těhotná,“ řekl jeden ze svědků.


Podle lidí z okolí bylo miminko zabalené do deky. „Když ho vytáhli, bylo vidět, že je čerstvě narozené, bylo ještě celé od krve,“ uvedla jedna z místních žen. Dodala, že babybox je přitom od místa nálezu zhruba 300 metrů.

Tento muž tělíčko v kontejneru našel.


Pomozte policii
Policisté prosí o pomoc veřejnost. Zajímají je podezřelé osoby, které se pohybovaly v Zrenjaninské ulici, kde se tělíčko našlo, a jejím okolí, a také těhotné ženy, které jsou nyní viditelně po porodu a bez dítěte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.