Pohřeb Jiřího Zahajského: Vetchý přišel v kraťasech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Jiřího Zahajského: Vetchý přišel v kraťasech!

Ondřej Vetchý přišel uctít památku Zahájského v ne moc vhodném oblečení – v kraťasech!
Ondřej Vetchý přišel uctít památku Zahájského v ne moc vhodném oblečení – v kraťasech! (Aha! – Dalibor Puchta, Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Pohřeb herce Jiřího Zahajského (†68), manžela Jany Brejchové (67), proběhl téměř v utajení! Konal se včera odpoledne v malé obřadní síni krematoria v pražských Strašnicích. Jak vše probíhalo, s kým dorazila Jana Brejchová, kdo obřadní síň opouštěl jako poslední a jak přišel Ondřej Vetchý? Byli jsme u toho!

S Jiřím Zahajským, který byl od roku 1972 členem pražského Činoherního klubu, se přišla rozloučit kromě rodiny i celá herecká špička!

První hercovi přátelé se začali scházet už před třetí hodinou odpoledne, mezi jinými Petr Nárožný, Jiřina Jirásková, Bronislav Poloczek a mnozí další. Obřadní síň však byla před veřejností zamčená, a tak nějakou dobu postávali venku a vzpomínali mezi sebou na herce, který posledních několik let trpěl rakovinou prostaty.

Krátce po třetí dorazila i Jana Brejchová v doprovodu své dcery Terezy Brodské a jejího manžela Herberta Slavíka a společně vstoupili dovnitř krematoria bočním vchodem pro rodinu.

Je pak následovali hercovi přátelé včetně expartnerky Kamily Moučkové, která z pohřbu s pláčem utekla jako první. Na pohřeb na poslední chvíli dorazil i Ondřej Vetchý, a to v kraťasech a s batohem.

Samotný neveřejný obřad, na který se nedostal nikdo nepovolaný, trval kolem půl čtvrté přes dvacet minut. Byl plný písniček Voskovce a Wericha a Louise Armstronga.

Strašnickou obřadní síň opouštěl poslední Petr Nárožný, který na místě zůstal i poté, co odjela Jana Brejchová s rodinou. Vzpomínky na mrtvého kamaráda ho přemohly...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.