Důchodce (78) bránil nemocnou manželku (76) a majetek: Ubodal zloděje, hrozí mu vězení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Důchodce (78) bránil nemocnou manželku (76) a majetek: Ubodal zloděje, hrozí mu vězení

Richard Osborn-Brooks (78)
Richard Osborn-Brooks (78) (Foto Profimedia.cz)

Bylo krátce po půlnoci, když britský důchodce Richard Osborn-Brooks (78) uslyšel šramot a zjistil, že se k nim do domu na jihu Londýna vloupali dva ozbrojení zloději. Ve snaze zachránit vedle spící nemocnou manželku (76) a majetek se s nimi stařík popral a jednoho z nich ubodal. Teď mu hrozí obvinění z vraždy.

Zatímco jeden ze zlodějů prozkoumával osudného večera horní patro domu na Hither Green, druhý zaútočil na vyděšeného důchodce v kuchyni. A protože měl stařík náhodou po ruce nůž, zasadil mu několik ran do hrudníku. Pobodaný zloděj pak vyběhl na ulici, ale nedaleko domu zkolaboval. Sanitka ho sice převezla do nemocnice, tam ale krátce po převozu zemřel.  A jediný, kdo po vloupačce skončil v rukou policie, byl bezmocný stařík, který už strávil dvě noci v cele.


Druhý zloděj je stále na útěku a policie po něm marně pátrá. „Rádi bychom mluvili s kýmkoliv, kdo má informace o druhém podezřelém. Jedná se o bělocha, možná se někomu svěřil s tím, co se tam stalo,“ věří inspektor Simon Harding. „Z místa činu zřejmě ujel, pravděpodobně v bílé dodávce směrem po Further Green Road. Viděli jste ji? Víte, kam pokračovala?“ vyzývá Harding všechy svědky, aby kontaktovali policii.

Druhý zloděj je stále na útěku a policie po něm marně pátrá.


Přátelé: Zaslouží spíš medaili!
Mezitím už se ale v Británii rozhořela obrovská debata o tom, jaká práva mají majitelé domů a jak se můžou bránit v případě, že k nim někdo vpadne a ohrožuje je na životě. „Takhle funguje spravedlnost v Británii? Kdo ochrání nás? Ten starý muž si zaslouží medaili a měl by zůstat na svobodě,“ rozčiluje se na Facebooku Osborn-Brooksův přítel Tony Guest (61). Na pomoc důchodci vznikla i stránka, kde lidé vybírají peníze, aby měl peníze na advokáta a případné soudní výlohy. Jediným jeho proviněním prý je, že se snažil bránit svou bezbrannou manželku Maureen, která trpí demencí a přítomnost cizích lidí v domě ji vyděsila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.