První pražské slůně Max oslaví druhé narozeniny: Ukazuje, že je »chlap«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

První pražské slůně Max oslaví druhé narozeniny: Ukazuje, že je »chlap«!

Max už hodinu a čtvrt po narození stál na vlastních nožkách.
Max už hodinu a čtvrt po narození stál na vlastních nožkách. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Zoo Praha – Miroslav Bobek, Petr Hamerník)

První pražské slůně Max už není žádné batole. Jsou mu dva roky a z porodní váhy 104 kg se již vypracoval na úctyhodných tři čtvrtě tuny. Roste i jeho sebevědomí a troufalost, a tak ho čeká velká změna.

Obří dvojku vyskládanou z oblíbené zeleniny – takový dostane dnes Max dárek od chovatelů. Dospívání ale nepřináší jen radosti. Je konec společnému koupání a dovádění s ošetřovateli. A může za to nejen Maxových 750 kg živé váhy, ale i dva již několikacentimetrové kly, které se snaží zdatně využívat ve svůj prospěch.

„Už zjišťuje, co všechno zvládne a komu může dominovat. Připravujeme ho proto na práci v chráněném kontaktu,“ řekl Aha! kurátor savců Pavel Brandl. Znamená to, že ošetřovatelé již za Maxem nebudou chodit do výběhu. Pracovat s ním budou přes zábranu. O zábavu ale Maxík nepřijde. „S o půl roku mladším Rudim, který váží přes půl tuny, si mohou dál hrát a zápasit spolu,“ ujišťuje kurátor.
Přijďte popřát
Max přišel na svět 5. dubna 2016 krátce po třetí hodině ranní. Velká komentovaná oslava v Údolí slonů se ale uskuteční dnes od 11 hodin.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.