Boura –Mayerová - Zhasli na Nově a teď...Kšeft za 7,5 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Boura –Mayerová - Zhasli na Nově a teď...Kšeft za 7,5 milionu!

Slávek Boura a Markéta Mayerová s dcerou Agátou.
Slávek Boura a Markéta Mayerová s dcerou Agátou.

PRAHA – Tak tomu se říká super kšeft! Bývalé moderátorské hvězdy televize Nova, manželé Slávek Boura (42) a Markéta Mayerová (39), si vymyslely internetový projekt, na který získaly od státu neuvěřitelnou dotaci ve výši sedm a půl milionu korun!

Boura s Mayerovou se proslavili na konci devadesátých let, kdy na Nově moderovali Snídani s Novou a seznamovací pořad Rande. Jenže poté, co Nova Rande zrušila, začala hvězda moderujících manželů strmě klesat. „V současné době se živím jako moderátor na televizi TOP TV,“ řekl Aha! Boura. Jenže jak se zdá, tak chudá léta Bourovi a jeho manželce skončila. Ministerstvo informatiky totiž Bourovi dalo dotaci sedm a půl milionu korun na projekt internetového portálu PEPRNET.CZ!

O co se jedná? PEPRNET.CZ je v žádosti o dotaci charakterizován jako: veřejný bulvár s komunitními celky, sloužící k vytváření názorových proudů a zapojení celebrit do těchto proudů. „Ten projekt jsem vymyslel já a popravdě řečeno jsem vůbec nepočítal, že mi ministerstvo nějakou dotaci dá,“ přiznává Boura. „Peníze ale zatím nejsou na účtu, takže vám k tomu projektu nic víc říct nemohu. Snad jen, že ho chceme spustit již tento rok a že bychom ho spustili i bez té dotace,“ dodal Boura.

Zatímco Bourovi a Mayerové nečekaná téměř osmimilionová dotace způsobila pořádnou radost, mezi internetovými odborníky způsobila doslova šok. Podle řady z nich je dotace pro projekt PEPRNET.CZ velmi podivná. „Dotace měla být určena na podporu vysokorychlostního internetu v České republice. Já na tomto projektu ale nevidím vůbec nic, co by mělo vysokorychlostní internet podporovat. Mám pocit, že peníze daňových poplatníků zase jednou vyletí oknem,“ řekl deníku Aha! počítačový odborník, který si nepřál být jmenován.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.