Falešný asistent Lukáš Kohout: Zrušili mu trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Falešný asistent Lukáš Kohout: Zrušili mu trest!

Podvodníček Lukáš Kohout
Podvodníček Lukáš Kohout (: ČTK)

PRAHA – Podvodník Lukáš Kohout (23), který se proslavil jako falešný asistent někdejšího šéfa Valného shromáždění OSN Jana Kavana a který měl pod hlavičkou parlamentu prolétat skoro dva miliony korun, se může radovat!

Podvodník Lukáš Kohout (23), který se proslavil jako falešný asistent někdejšího šéfa Valného shromáždění OSN Jana Kavana a který měl pod hlavičkou parlamentu prolétat skoro dva miliony korun, se může radovat! Soudce obvodního soudu pro Prahu 1 Zdeněk Kudláček mu totiž zrušil původní rozsudek, na jehož základě Kohout vyfásl dvouletou podmínku, a povolil obnovu řízení,. „Prokázalo se, že firma, které jsem měl údajně způsobit škodu, právně nikdy neexistovala,“ prohlašuje Kohout.

U obnoveného soudního jednání, jehož první stání by se mělo konat už během podzimu, chce podle svých slov poukázat i na to, že ve spise mu byly za vinu kladeny také nevyžádané objednávky letenek pro politiky prezidenta Václava Klause, poslance ČSSD Zdeňka Škromacha nebo bývalé ministryně školství Petry Buzkové. „Chtěli by na mě shodit všechno. Za tyto lidi by ale na rozdíl od zmatků v parlamentu letenky objednávat nešlo,“ hájí se šibal. U soudu chce poukázat na to, že by měli být v jeho kauze obžalovánii poslanci, kteří mu trestnou činnost povolili. „Někteří politici se budou ještě moc divit,“ naznačuje Kohout, že letošní politický podzim bude mimořádně horký!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.