Žena (61) chce odškodné kvůli zpackané plastické operaci: Takhle mě zohyzdili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Žena (61) chce odškodné kvůli zpackané plastické operaci: Takhle mě zohyzdili!

Zoufalá žena nad fotografiemi.
Zoufalá žena nad fotografiemi. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Do pláče je Jaroslavě (61) při pohledu na svá prsa. Aha! ukázala snímky svých prsou poté, co je chtěla vylepšit po rakovině. Soudí se za to o milionové odškodné.

Zákrok, který ji znepříjemnil život, Jaroslava podstoupila, když chtěla tvar umělého poprsí zlepšit po operaci nádoru v pravém ňadru. Přišla totiž o kus tkáně a prodělala ozařování.

Byla zamilovaná

„Měla jsem dojem, že pravé prso mám menší, tak jsem se šla poradit, zda by šlo srovnat rozdíl,“ řekla Jaroslava. „Byla jsem čerstvě zamilovaná a chtěla jsem být dokonalejší,“ vysvětlovala u soudu. Primář hradeckého soukromého chirurgického zařízení jí prý doporučil modelaci poprsí s výměnou stávajících kapkovitých implantátů za kulaté. „Říkal, že budu mít prsa jak mladá holka,“ vzpomínala.

Partner se zděsil

Podle ženy poprsí vypadalo po zákroku hůř než před ním. Na pravém prsu jí začala vytékat tekutina z prasklého švu u bradavky a v ňadru propukla infekce. „Když mě viděl partner, zhrozil se toho. Měla jsem komplexy a vztah nakonec skončil,“ rozplakala se žena, která po nepovedeném zákroku podstoupila ještě osm operací. „Přesto jsem zůstala zohyzděná,“ řekla žena.

Varoval ji před komplikacemi?

Chirurgické centrum pochybení odmítlo. Primář uvedl, že pacientku varoval, aby si zákrok rozmyslela, protože po prodělané rakovině a ozařování je riskantnější. Podle ní ale nic takového neřekl, jinak by na operaci nešla. Později se od jiného lékaře dozvěděla, že měla být provedena plastická operace tzv. tukovou metodou s použitím vlastní tkáně. Primář ji prý ale tuto alternativu nenabídl. Soud navíc řeší, jak je možné, že k operaci došlo, přestože chyběl podpis ženy na informovaném souhlasu pacienta. To primář vysvětloval jako administrativní chybu.

Nabídli ji 158 tisíc korun

Žalované chirurgické centrum paní Jaroslavě dříve nabídlo soudní smír v podobě uhrazení nákladů za operaci a bolestného ve výši 158 tisíc korun, což advokát ženy označil za nepřiměřené odškodnění.



Přečtěte si
babapsi
24. 3. 2018 • 20:23

no ještě něco, mladá paní,která na této soukr.klinice podstoupila redukční operaci, v krátké době tam musela jít na reoperaci,protože švy praskaly,no byla to práce pana primáře...

babapsi
24. 3. 2018 • 20:16

znám hradecké soukr. chirurgické centrum i pana primáře,vymáhal ze mne dobrovolný dar nadaci, za operaci,kterou mi pojišťovna plně hradila,nakonec jsem tam s obdobnou operací nešla,neboť mne to jednání odradilo,navíc pan primář vyhodil s kliniky skutečné odborníky,potože je nechtěl platit,celé toto zdravotní zařízení v pomocných profesích (uklizečky,paní z kuchyňky) zaměstnává postižené,což bývá na úkor služby (nedělají to z nějakého altruismu,ale z prospěchu,neb mají slušné dotace,toto zařízení šetří i na energiích,pokoje nevytopené,ddalo by se psát i víc, nakonec jsem operaci podstoupila (je tomu už hodně let) v hradecké fakultní nemocnici na odd.plast.chirurgie, transplantované bradavky jsou nepěkné,když napíšu slušně, no, navíc mi v ráně paní primářka nechala tampon,takže se rána neléčila,zničilo mi to manželský život,protože muži toto "nevydýchají", no mohou na mne reagovat ženy s podobnou zkušeností,muži reagují dosti často na takové věci agresivně a zlovolně (čest výjimkám)!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.