Babiš zvažuje vyhostit ruské diplomaty. Co na to opozice? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Babiš zvažuje vyhostit ruské diplomaty. Co na to opozice?

Babiš zvažuje vyhostit ruské diplomaty
Babiš zvažuje vyhostit ruské diplomaty (Foto ara)

Poprvé od spojení Česka s otravnou látkou novičok, z jejíhož použití viní Londýn Moskvu, premiér v demisi Andrej Babiš (63, ANO) připustil vyhoštění ruských diplomatů. Rozhodne se v pondělí.

Babiš vyhoštění »jednotlivců« z ruské ambasády v Praze připustil po jednání špiček EU. Ty v Bruselu řešily, jak by se Unie měla postavit k útoku látkou novičok na exagenta Sergeje Skripala a jeho dcery v Británii, za kterým prý stojí Rusové. Moskva ale nedávno poukázala na to, že jed mohl pocházet z Česka. To Babiš označil za »absolutní lež«. Odvolávat našeho velvyslance z Moskvy prý nechce.

Stropnický u Zemana

Babiš chce případné vyhoštění probrat s ministrem zahraničí Martinem Stropnickým (61, ANO) v pondělí, na čtvrtek si má ministra pozvat prezident Miloš Zeman (73). Podle pravicové opozice už při spojení Česka s jedem měla vláda prý postupovat razantněji. „Vláda místo toho vyčkávala a začala reagovat až po tlaku opozice. Chystané kroky premiér Babiš zatím oznámil jen jako záměr, uvidíme, zda k tomu nakonec opravdu dojde,“ uvedl Petr Fiala (53, ODS). Šéf lidovců Pavel Bělobrádek říká, že (41), že diplomaty jsme měli vyhostit už dávno.

Přečtěte si
jity
24. 3. 2018 • 11:06

Přesně tak, vybarvuje se a poleze západu do zadele.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.