Požár vyhnal lidi na střechu: Čtyři děti oživovali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Požár vyhnal lidi na střechu: Čtyři děti oživovali

V domě bylo v době požáru 22 lidí.
V domě bylo v době požáru 22 lidí. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Kouř a praskání ohně probudilo včera ráno obyvatele domu. Během chvíle se všech 20 nájemníků ocitlo v ohnivé pasti. Čtyři děti museli hasiči resuscitovat, dvě jsou ve vážném stavu.

Neštěstí se stalo v ústeckých Předlicích. „Chystal jsem se s dcerou do školy, když jsem z okna uviděl kouř. Šel z vedlejšího domu. Hned jsem běžel na pomoc,“ řekl Martin Balog (37), který pak pomáhal lidem z hořícího domu ven.
Čtyři lidi před ohněm utekli na střechu. „Čekali jsme tam na záchranu skoro hodinu,“ řekl jeden z obyvatel domu Karel Karička. Hasiči je sundali pomocí žebříku. Museli ale počkat na vypnutí elektřiny z trolejí, které kolem domu vedou.

Martin Balog běžel do hořícího domu na pomoc.


Podle Karičky založilo oheň zřejmě jedno z dětí, které na horká kamna hodilo papír. Záchranáři rozvezli do okolních nemocnic 20 lidí, 9 dospělých a 11 dětí, všichni se nadýchali kouře. Většina z nich byla po ošetření propuštěna domů. Šest dětí zůstává v nemocnici, dvě jsou ve vážném stavu na JIP.

V tomto pokoji začalo hořet.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.